Biserica Greciei avertizeaza: Balcanii vor deveni un butoi cu pulbere daca imigrantii vor fi blocati in regiune

Sambata, 05 Decembrie 2015, ora 14:41
3772 citiri
Biserica Greciei avertizeaza: Balcanii vor deveni un butoi cu pulbere daca imigrantii vor fi blocati in regiune
Foto: Arhiva Ziare.com

Balcanii vor deveni un "butoi cu pulbere" daca imigrantii vor fi blocati in aceasta regiune, a avertizat arhiepiscopul Ieronim al Atenei si al Intregii Grecii, considerand in acelasi timp ca responsabilitatea in aceasta problema revine Uniunii Europene.

"Daca nu vor fi create conditii pentru intoarcerea refugiatilor in patria lor, multi din acestia vor fi blocati in Balcani. Rezultatul - Balcanii vor deveni un butoi cu pulbere", a afirmat Intaistatatorul Bisericii Ortodoxe a Greciei, cu ocazia unei vizite recente la Academia Evanghelica din Berlin, potrivit pravoslavie.ru.

Arhiepiscopul Ieronim a apreciat totodata ca lumea occidentala este responsabila pentru aparitia acestei crize. "Europa trebuie sa constientizeze aceasta responsabilitate si sa incerce sa elimine cauzele acestei probleme. In caz contrar, ea va deveni permanenta si va fi imposibil de rezolvat", a afirmat arhiepiscopul Atenei.

Criza imigrantilor: Grecia accepta ajutorul Frontex pentru a face fata

Primatul Bisericii Greciei a adaugat ca problema imigrantilor preocupa foarte mult Grecia, "mai ales cand unele state europene ridica ziduri la granitele lor pentru a opri fluxul de refugiati". "Grecia se confrunta cu o criza dubla - pe de o parte, cu probleme economice, pe de alta parte, cu problema imigratiei", a atras atentia arhiepiscopul Ieronim, subliniind ca actuala criza a imigratiei poate fi rezolvata numai printr-o cooperare a statelor, bisericilor si tuturor partilor interesate.

"Europa trebuie sa fie o uniune a sprijinului reciproc si a valorilor comune si nu o coalitie a statelor bogate", a mai afirmat Intaistatatorul Bisericii Ortodoxe a Greciei.

Aflata intr-o situatie economica foarte dificila, Grecia a trebuit sa faca fata sosirii pe tarmurile sale, de la inceputul acestui an, a peste 700.000 de imigranti. Guvernul de la Atena a cerut joi Uniunii Europene activarea mecanismului de protectie civila pentru a primi ajutor in gestionarea afluxului de refugiati.

Imigrantii care ajung in Grecia pornesc din Turcia, traversand cu barci pneumatice o portiune din Marea Egee, si debarca in insulele grecesti. Cei mai multi trec prin insula Lesbos, situata la circa 20 de kilometri de coastele Turciei, iar de acolo sunt transportati organizat de autoritatile grecesti cu feriboturile catre portul Pireu, de langa Atena, si apoi catre granita cu Macedonia, de unde isi continua calatoria prin Europa pe asa-numita ruta a Balcanilor.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#arhiepiscop Grecia imigranti criza, #arhiepiscop imigranti Balcani , #Grecia