UE, ultimatum pentru Grecia: Are doua luni sa inregistreze toti migrantii

Vineri, 04 Martie 2016, ora 09:04
2320 citiri
UE, ultimatum pentru Grecia: Are doua luni sa inregistreze toti migrantii
Foto: Arhiva Hepta.ro

Uniunea Europeana va da Greciei un termen limita, 12 mai, pentru inregistrarea tuturor migrantilor, altfel Atena risca sa se confrunte cu noi controale la frontiere, a avertizat vinerui comisarul european pentru migratie, Dimitris Avramapoulos.

"Grecia are pana in mai sa isi apere frontierele externe", a declarat oficialul UE pentru cotidianul german Die Welt, informeaza News.ro.

Lupte disperate la granita Greciei: Imigrantii au spart gardul cu berbecele (Video)

"Vom analiza situatia la 12 mai. Daca nu vom constata niciun succes pana atunci, nu vom ezita sa cream cadrul pentru extinderea controalelor la granite in Europa", a adaugat el.

Avramopoulos a explicat ca, in prezent, obiectivul Comisiei Europene este ca toate controalele la frontiere care au fost instituite in urma crizei migrantilor sa fie ridicate pana in noiembrie.

De asemenea, executivul european intentioneaza sa prezinte, la summitul UE de la mijlocul lunii martie, planuri initiale pentru reformarea conditiilor de la Dublin, care prevad ca cererile de azil trebuie procesate in tara unde se inregistreaza prima data cererea de azil.

"Mentinem planurile pentru un mecanism permanent de redistribuire a refugiatilor. Acesta va fi asociat cu o reforma a conditiilor de la Dublin. In plus, vom prezenta planuri pentru o mai mare armonizare a standardelor europene privind azilul", a explicat el.

Brexit: Franta ameninta Marea Britanie ca imigrantii de la Calais vor traversa Canalul (Video)

Unele state UE din Europa de Est se opun cotelor obligatorii de distribuire a migrantilor. Joi, in Romania au ajuns primii refugiati alocati conform schemei europene. Este vorba de 15 refugiati de origine siriana si yemenita veniti via Grecia. Ei au fost cazati la Centrul Regional de Cazare si Proceduri pentru Solicitantii de Azil din Galati.

Grecia este principala poarta de intrare in Europa pentru cei aproape un milion de refugiati care au traversat Marea Egee din Turcia in ultimul an. Afluxul a determinat Austria si tarile de pe ruta balcanica a migrantilor sa impuna restrictii la frontiere. Aceasta inseamna ca cel putin 30.000 de oameni care si-au riscat viata pentru a fugi de razboaie si saracie sunt blocati in prezent in Grecia.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Grecia imigranti inregistrati, #criza imigranti Europa , #Grecia