O fetita de 4 ani, pierduta printre refugiati, isi va reintalni mama dupa o coincidenta bizara

Vineri, 25 Noiembrie 2016, ora 14:50
11498 citiri
O fetita de 4 ani, pierduta printre refugiati, isi va reintalni mama dupa o coincidenta bizara
Foto: Arhiva Ziare.com/Anca Magurean

O fetita in varsta de patru ani, pe nume Oumoh, a fost gasita, luna aceasta, in Marea Mediterana, alaturi de mai multi refugiati, insa nimeni nu-si putea da seama cum a ajuns acolo. De unde provine? Cine sunt parintii ei? Autoritatile erau total in ceata si nu aveau raspunsuri la nicio intrebare.

Oumoh facea parte dintr-un grup de 15 solicitanti de azil, salvati din sudul Marii Mediterane la inceputul lui noiembrie si dusi pe insula italiana Lampedusa. Insa niciunul dintre ceilalti 14 refugiati nu o cunosteau pe micuta. Era singura, scrie The Guardian.

Politistii i-au facut fotografii copilei, apoi au dus-o in Sicilia, unde organizatia Salvati Copiii i-a gasit adapost intr-un centru din Palermo. Iar fata a stat acolo pana recent, cand s-a intamplat o coincidenta bizara, potrivit AFP.

Un politist din Lampedusa i-a dat telefonul sau unui alt copil refugiat, pe nume Nassade, in varsta de opt ani, din Coasta de Fildes. In timp ce se uita la fotografiile din telefonul politistului, baiatul a recunoscut-o pe Oumoh.

In cele din urma s-a dovedit ca familia lui Nassade le-au cunoscut pe Oumoh si pe mama sa in Tunisia. Cele doua fugisera din Coasta de Fildes, vestul Africii, pentru ca familia tatatului micutei voia sa-i mutileze organele genitale, practica inca intalnita in unele tari.

Au ajuns in siguranta in Tunisia, unde Oumoh a fost lasata in grija unei prietene, in timp ce mama s-a intors in Coasta de Fildes pentru a mai lua niste bagaje.

Insa planul a fost dat peste cap cand prietena respectiva a avut ocazia sa mearga in Italia, cu ajutorul unor traficanti de persoane, a dezvaluit Maria Volpe, politist italian care se ocupa de copiii refugiati.

"Nu voia sa o lase pe copila cu altcineva in Tunisia. A incercat sa ia legatura cu mama ei, insa fara succes. Asa ca a decis sa o ia si pe fetita", a aratat Volpe.

Din fericire, mama baiatului Nassade inca mai avea numarul de telefon al mamei fetitei. Volpe a reusit sa o sune pe femeie, iar acum mama si fiica sa se vor reintalni in Sicilia pana de Craciun.

"Mama este foarte, foarte fericita ca fetita ei e bine. Plangea la telefon. I-am spus ca fetita este in siguranta si ca vom aranja sa se intalneasca", a spus Volpe.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#fetita refugiata reintalnit mama, #mama fetita refugiata reunite , #Italia