Poveste de dragoste la granita: Un politist de frontiera s-a casatorit cu o refugiata

Sambata, 07 Ianuarie 2017, ora 15:42
42355 citiri
Poveste de dragoste la granita: Un politist de frontiera s-a casatorit cu o refugiata
Foto: captura video BBC

Viata nu se opreste cata vreme refugiatii asteapta la granita intrarea in tara. Fiecare zi vine cu ceva nou, iar pentru Noora Arkavazi, fugita din Irak impreuna cu familia, a venit cu o dragoste mare si, curand, cu un sot.

Macedoneanul Bobi Dodevski, un politist de frontiera in varsta de 35 de ani, nici nu trebuia sa lucreze in acea zi de martie din 2016, cand Noora a ajuns la granita impreuna cu parintii, fratele si sora ei, dupa ce a traversat frontiera dintre Irak catre Turcia, a mers cu barca pana in Lesbos, Grecia, dupa care a ajuns la granita cu Macedonia.

Cand a ajuns in Macedonia, Noora se simtea rau, avea febra mare. Pentru ca vorbea sase limbi, printre care si engleza, a fost directionata catre Bobi Dodevski, si el vorbitor de limba engleza. Acesta a trimis-o la Crucea Rosie, care a avut grija ca tanara sa se repuna pe picioare.

Asa s-au intalnit Noora si Bobi si asa a inceput povestea lor de dragoste. Bobi Dodevski a fost cel care a vazut ceva in ochii tinerei de 20 de ani, arata BBC.

Noora a inceput sa ajute Crucea Rosie, cata vreme astepta impreuna cu familia sa traverseze granita in Serbia, in drumul sau spre Germania.

Bobi Dodevski a facut tot posibilul sa nu arate sentimentele ce incolteau, dar a cedat in cele din urma. Cu fiecare zi ce trecea, cei doi petreceau tot mai mult timp impreuna. La un moment dat, in timpul unei cine, o luna mai tarziu, Bobi a cerut-o de sotie pe Noora. Pentru ca tinerei nu-i venea a crede, a fost nevoit sa repete intrebarea de 10 ori.

In cele din urma, Noora a acceptat. "A fost dragoste la prima vedere, ceea ce s-a intamplat intre mine si Bobi", spune Noora.

In prezent, cei doi sunt casatoriti si locuiesc in Macedonia, alaturi de cei trei copii ai lui Bobi. Curand vor fi insa mai multi, pentru ca un bebelus e pe drum.

Cat despre familia tinerei, aceasta a reusit sa-si implineasca visul, acela de a ajunge in Germania.

Citeste si povestea unui refugiat iranian, fericit la Baia Mare.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#politist frontiera indragostit refugiata, #macedonean casatorit refugiata Irak, #povesti dragoste granita refugiati , #Macedonia
Comentarii
Poza pilula
pilula
rank 5
ati mai scris asta acum cateva zile... nu mai aveti subiecte?