Marea Britanie e radicala: Nu va participa la niciun sistem comun de azil al UE

Marti, 08 Martie 2016, ora 09:27
2990 citiri
Marea Britanie e radicala: Nu va participa la niciun sistem comun de azil al UE
Foto: Facebook/David Cameron

Londra nu va participa la niciun sistem comun de azil al Uniunii Europene, a avertizat luni premierul britanic David Cameron, in timp ce liderii europeni cauta o solutie la criza migratiei.

"Regatul Unit nu se va alatura niciunui proces comun de azil in Europa - noi avem o clauza solida de exceptare ca o stanca", a scris Cameron intr-o postare pe Twitter.

Anuntul premierului britanic intervine dupa aparitia unor informatii potrivit carora Bruxelles-ul ar putea propune centralizarea cererilor de azil in UE, in cadrul unei revizuiri generale a politicii sale in materie de azil, initiativa ce ar putea fi anuntata saptamana viitoare, relateaza AFP.

Ungaria a blocat transferul direct de refugiati din Turcia in UE

Liderii UE au incercat luni, in timpul unui summit extraordinar cu Turcia la Bruxelles, sa gaseasca o solutie la criza implicand peste 1,2 milioane de migranti sositi anul trecut in UE. Dar o decizie a fost amanata pentru urmatorul summit, preconizat sa aiba loc in zilele de 17 si 18 martie la Bruxelles.

Marea Britanie ar da Turciei sute de milioane de euro, doar sa opreasca refugiatii

Potrivit actualului sistem de azil, candidatii trebuie sa-si depuna cererea in prima tara din UE in care au sosit. Aceasta inseamna ca tarile care sunt geografic cele mai expuse la sosiri ilegale, cum ar fi Italia si Grecia, primesc un numar disproportionat de cereri de azil.

Criza imigrantilor ridica o noua Cortina de Fier in Europa

Afluxul de migranti din Siria, Irak si din alte parti ameninta sistemul de libera circulatie Schengen, care implica 26 de tari europene, inclusiv 22 de state membre ale Uniunii Europene din cele 28.

Europa trebuie sa faca niste schimbari dureroase daca vrea sa intoarca situatia imigrantilor in favoarea ei

Confruntate cu sosiri masive, mai multe tari ale sistemului Schengen au decis sa-si inchida granitele.

Precedentele tentative de redistribuire a refugiatilor intre statele membre ale UE au esuat in mare masura.

Orice proiect de azil comun in UE ar fi problematic din punct de vedere politic pentru Marea Britanie, aflata in plina campanie pentru referendumul din 23 iunie in problema apartenentei tarii la UE.

Brexit: Cel mai recent sondaj din Marea Britanie arata o rasturnare de situatie

Majoritatea sondajelor indica faptul ca Da-ul ramanerii Marii Britanii in UE prevaleaza in intentiile de vot. Dar diferenta dintre sustinatorii "Da" si cei ai "Nu" se diminueaza si problemele legate de imigratie si capacitatea Marii Britanii de a-si controla frontierele sunt, in acest context, deosebit de arzatoare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Marea Britanie UE imigranti, #Marea Britanie imigranti cote , #Marea Britanie