Inca o drama in Mediterana: O fetita siriana de cinci ani a murit inecata

Sambata, 19 Septembrie 2015, ora 12:46
1928 citiri
Inca o drama in Mediterana: O fetita siriana de cinci ani a murit inecata
Foto: Hepta.ro (Arhiva)

O fetita siriana de cinci ani s-a inecat sambata si mai multi alti migranti sunt dati disparuti dupa naufragiul ambarcatiunii lor care incerca sa ajunga in Grecia din Turcia.

Aceasta noua drama intervine a doua zi dupa descoperirea trupului unei fetite siriene de patru ani, vineri, pe o plaja din regiunea Cesme, in vestul Turciei, nava cu care incerca sa ajunga in Grecia naufragiind, informeaza agentia de presa elena ANA, citata de AFP.

Un imigrant pakistanez a murit dupa ce a cazut pe sine in gara Bicske din Budapesta

Garda de coasta greaca a reusit sa salveze 13 persoane si este in cautarea supravietuitorilor, a precizat agentia. Accidentul s-a produs la nord de Lesbos, una dintre insulele grecesti care se confrunta cu un aflux de refugiati veniti din Siria devastata de razboi.

Numerosi migranti au murit traversand Marea Egee dinspre Turcia, in cautarea umui viitor mai bun in Europa, noteaza AFP.

La inceputul lunii, fotografiile cu un baietel sirian de 3 ani gasit mort pe o plaja din statiunea Bodrum din Turcia au provocat un val de emotie si de indignare in toata lumea si au constrans UE sa intredeschida frontierele pentru refugiati, relateaza agentia France Presse.

De mai multe luni, din ce in ce mai multi migranti, majoritatea sirieni, incearca sa traverseze in conditii periculoase Marea Egee plecand de pe coastele turce pentru a ajunge la insulele grecesti, poarta de intrare in Uniunea Europeana.

Naufragiile sunt frecvente. Numai marti 22 de migranti au murit incercand sa ajunga pe insula Kos.

Un imigrant ascuns intr-o valiza a murit in drum spre Spania

Potrivit autoritatilor turce, 274 de migranti au murit inecati de la sfarsitul anului in largul Turciei si alti peste 53.200 au fost salvati de Garda de coasta.

In conditiile inmultirii naufragiilor, sute de migranti, majoritatea refugiati sirieni, au decis sa incerce sa intre in Grecia pe la frontiera terestra dar sunt inca blocati in imprejurimile orasului turc Edirne, autoritatile turce interzicandu-le accesul la frontiera.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#fetita inecat Mediterana imigranti, #criza imigranti fetita murit , #Mediterana