Basescu, despre primirea refugiatilor: Noi ne mai injuram cu ungurii, astia isi pun bombe unii la altii

Vineri, 04 Septembrie 2015, ora 21:45
12661 citiri
Basescu, despre primirea refugiatilor: Noi ne mai injuram cu ungurii, astia isi pun bombe unii la altii
Foto: Arhiva/Ziare.com

Fostul presedinte Traian Basescu a adus, vineri seara, mai multe argumente in sprijinul ideii deja enuntate de el, conform careia Romania nu ar trebui sa primeasca refugiati.

Potrivit acestuia, nu ar trebui sa excludem ipoteza ca o parte dintre cei care care vin ar putea fi controlati de Statul Islamic. In plus, in contextul in care ni se cere sa fim solidari, fostul sef de stat a amintit cum erau imbarcati in avioane rromii nostri din Franta, care sunt cetateni europeni.

"Romania n-ar trebui sa accepte sa primeasca refugiati dintr-un motiv simplu, si anume lipsa de capacitate de a-i integra. Avem la noi acasa exemplul incapacitatii de a-i integra pe rromi. Avem aceasta problema.

In plus, eu consider ca ce se intampla acum e o chestiune a securitatii UE si implicit de securitate a Romaniei", a declarat Traian Basescu la B1 TV.

Basescu, nu categoric pentru imigranti in Romania: Printre ei sunt oameni care isi pun bombe la ei acasa

Acesta a atras atentia asupra faptului ca, "dupa Razboiul Rece, dupa aceasta incordare care a tinut aproape patru decenii in Europa, acum suntem in fata celui de-al doilea risc, ca magnitudine, de la al Doilea Razboi Mondial".

In conditiile in care cele mai multe dintre statele UE isi anunta disponibilitatea de a primi refugiati, chiar in numar foarte mare (inclusiv Serbia, care isi doreste sa adere la UE), fostul presedinte atrage atentia asupra usurintei cu care oamenii politici europeni reactioneaza. "Cred ca problemele de securitate sunt extrem de severe si usurinta cu care oamenii politici reactioneaza mi se pare condamnabila, atata vreme cat nu sunt solutii ca acest val sa fie oprit".

Criza imigrantilor Serbia, dispusa sa preia o cota de refugiati, pentru ca vrea sa devina membru al UE

Mai mult, spune el, daca zilele trecute se vehicula, pentru Romania, un lot de 1.600 de imigranti, pentru ca apoi numarul sa creasca la 7.000, daca e sa dam crezare unui articol aparut in presa britanica, ce va fi peste un an? "Care sunt masurile care garanteaza ca la anul nu vor fi 30.000? Valul migrator este in crestere si este evident ca e in crestere", a punctat el.

Presa britanica dezvaluie planul UE: Romania, cota de 7.000 de imigranti. Marea Britanie nu primeste niciunul (Infografic)

"E o slabiciune a Europei in a accepta acest val fara conditii. Fara perspectiva stoparii lui nu face decat sa creeze incertitudini", a mai spus fostul presedinte.

"Eu sunt un om prudent si n-as vrea sa fiu considerat un om cu abordari bombastice. Sunt, ca oricine, impresionat de drama acestor oameni, dar pe de alta parte, sa ma ierte Dumnezeu, sunt preturi foarte mari la acest tranzit", sustine Traian Basescu.

Acesta a punctat ca sosirea refugiatilor pe pamant romanesc poate insemna risc major de acte teroriste: "In Romania poate sa para oricand un act terorist. Nu exista serviciu secret in Europa sau in lume - introducem aici si serviciile secrete americane - care sa poata garanta ca un procent din miile, zecile de mii de oameni care vin nu sunt finantati sa vina chiar de Statul Islamic".

"Romania trebuie sa se bata sa nu primeasca refugiati", a reiterat Traian Basescu.

Califatul va cuprinde Balcanii si Romania

Acesta a atras atentia asupra faptului ca Statul Islamic are indeajuns de multe rezerve pentru a finanta venirea jihadistilor deghizati in refugiati in Europa si de a-i sustine mai departe: "Ce pierd din vedere, n-as spune neaparat oamenii politici, dar oamenii de stat si de decizie, e ca Statul Islamic controleaza mare parte din productia de titei din Libia, Irak, parte din productia de rafinarii din Siria, controleaza fluxurile teroriste din Orientul Mijlociu si din Africa.

Nu-i de joaca; ei pot finanta cateva sute, cateva mii sa se plaseze intr-o retea deja organizata in interiorul UE".

Fostul presedinte a continuat, mergand pe aceasta ipoteza: "Aduceti-va aminte de declaratia ISIL - Califatul va cuprinde Balcanii si Romania".

Basescu a punctat faptul ca pana acum Romania a fost "rezervata", "precauta" din punct de vedere al primirii refugiatilor. Confruntata cu un val de imigranti precum cele anuntate, tara nu ar reusi "sa-si dimensioneze structurile de securitate", "nu e pregatita de un salt in riscurile de securitate", e de parere Traian Basescu.

Dragnea a fost la imigrantii din Budapesta: Mi s-a parut ciudat ca sunt foarte bine organizati

Fostul presedinte mai pune pe tapet un aspect: "Inteleg si solidaritatea pe care o lanseaza multe dintre statele europene. Chiar Angela Merkel, pentru care am o simpatie deosebita... Dar stiti cum e si cu solidaritatea asta. Cand Romania a zis ca 'Am frontiere nesigure, de ce n-as fi in Shengen?'...".

Traian Basescu este de parere ca vor trebui luate niste masuri, pentru ca "nici ce se intampla in Ungaria nu poti accepta. Nu se poate, ca ajungem la o altfel de Europa, a haosului". Totusi, acesta sustine ca Romania ar trebui sa se foloseasca de articolul 3 din Constitutie pentru a nu primi refugiati. Acesta stipuleaza ca "pe teritoriul statului roman nu pot fi stramutate sau colonizate populatii straine".

Mergand pe panta pericolului pe care l-ar putea reprezenta eventualii imigranti pentru Romania, fostul presedinte a punctat: "Uitati-va cum isi pun bombe sunnitii cu siitii; sunt intr-o batalie cumplita. Ce facem, mutam acest razboi?".

Situatia din prezent, din Romania, e de departe de preferat, da el de inteles: "La noi, ne mai injuram cu ungurii, astia isi pun bombe unii la altii!".

Solidaritate? Ne puneau cetatenii romani de-a valma in avioane si ni-i trimiteau acasa!

Nu in ultimul rand, daca se pune problema solidaritatii, Traian Basescu aminteste de repatrierea rromilor, nu indeajuns de veche pentru a fi uitata: "Cate avioane cu rromi nu s-au intors de la Paris la Bucuresti? Azi ne cer solidaritate, pana acum cateva zile ne puneau cetatenii romani in avioane si ni-i trimiteau acasa".

Basescu aminteste ca "rromii nostri sunt cetateni ai UE, pe cand toti astia pe care ni se cere sa-i primim nu au acces in UE fara viza, pasaport, si trebuie dusi in punctul de frontiera pe unde au intrat. Asta-i regula".

"Cum imi ceri solidaritate cand m-ai facut de ras in toata lumea? Atunci nu era solidaritate cu cetatenii europeni si-mi ceri solidaritate cu cetateni de cine stie unde?", a declarat Traian Basescu. "Mi-ai batjocorit cetatenii cum ai vrut si m-ai facut de ras!", a continuat el.

In plus, se pune si problema integrarii noilor veniti. "Rromii sunt in Romania de cateva sute de ani; sunt o comunitate cu o componenta culturala extrem de puternica si le-a fost foarte greu unora dintre ei sa se adapteze. Cine ma convinge pe mine ca reusesc sa integrez niste popoare care isi pun bombe unii altora?".

Basescu: Romania nu poate fi obligata sa primeasca imigranti. Noi nu integram rromii si vrem imigranti (Video)

"Mass-media romaneasca, poporul roman are dreptul sa aiba compasiune majora fata de acesti oameni. La fel ca si decidentii romani. Decidentii la varf trebuie sa aiba capacitatea ca in loc de inima sa puna o piatra cand e vorba de securitatea tarii", a incheiat Traian Basescu.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Basescu imigranti bomve, #Basescu refugiati Stat Islamic, #Basescu unguri refugiati, #Basescu imigranti stat islamic, #Basescu terorism Romania, #Basescu finantare stat islamic , #Romania