Cati refugiati trebuie sa mai primeasca Romania, potrivit planului - suntem departe de tinta

Marti, 13 Iunie 2017, ora 23:19
9623 citiri
Cati refugiati trebuie sa mai primeasca Romania, potrivit planului - suntem departe de tinta
Foto: Ziare.com

Comisia Europeana a anuntat, marti, ca Romania trebuie sa mai primeasca 3.546 de refugiati, potrivit planului comun de relocare aprobat de blocul comunitar si care are un caracter de obligatie legala, potrivit unui raport prezentat pe site-ul institutiei europene.

Raportul Comisiei Europene arata ca Romania a primit, pana la 9 iunie 2017, 45 de imigranti din Italia si 589 de imigranti din Grecia.

Potrivit cotelor obligatorii de imigranti stabilite in septembrie 2015 pentru fiecare stat membru, Romania trebuie sa integreze in total 4.180 de refugiati (1.608 in Italia si 2.572 in Grecia).

Comisia Europeana a mai anuntat ca Romania a semnat documente de planificare, potrivit carora numarul relocarilor trebuie sa ajunga la 3.000 in lunile iulie, august si septembrie.

Totodata, in baza Acordului intre Uniunea Europeana si Turcia, Romania a integrat 11 cetateni sirieni.

Toate statele membre ale Uniunii Europene trebuie sa primeasca 98.255 de refugiati, dar au relocat pana in prezent doar 20.869 de persoane.

Marti, Comisia Europeana a lansat procedurile de infringement impotriva Cehiei, Ungariei si Poloniei, pentru faptul ca nu au acceptat refugiati in cadrul planului comun de relocare a acestora.

Comisarul european Dimitris Avramopoulos, responsabil cu migratia, a precizat ca institutia a transmis o nota oficiala catre cele trei tari vizate. Procedura de infringement urmeaza etape foarte precise, iar statul vizat va fi deferit Curtii Europene de Justitie (CEJ), cu sediul la Luxemburg, care are posibilitatea sa decida sanctiuni.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Romania tinta refugiati, #Romania primire refugiati, #Romania solicitanti azil, #Comisia Europeana plan imigranti Romania , #Romania