Ce spune Ponta legat de prelurea a 7.000 de refugiati de catre Romania

Joi, 03 Septembrie 2015, ora 23:58
7559 citiri
Ce spune Ponta legat de prelurea a 7.000 de refugiati de catre Romania
Foto: Captura Romania TV

Un cotidian britanic a scris, joi, ca la nivelul UE s-a decis deja numarul refugiatilor ce vor fi preluati de fiecare stat, Romaniei revenindu-i aproape 7.000, invocand un document "divulgat" in presa. Pus fata in fata cu aceasta informatie, premierul Victor Ponta a declarat ca la guvernul Romaniei nu au ajuns astfel de documente.

"Nu exista la Guvernul Romaniei niciun fel de documente referitoare la aceasta cifra", a declarat joi seara Victor Ponta la Romania TV.

Acesta a recunoscut insa ca, in perioada in care interimar era Gabriel Oprea, "a existat o discutie pe aceasta tema".

Presa britanica dezvaluie planul UE: Romania, cota de 7.000 de imigranti. Marea Britanie nu primeste niciunul (Infografic)

Romaniei i-ar reveni sa primeasca 6.937 de refugiati, conform cotei sale de 3,7%, potrivit unui plan care ar fi fost intocmit de lideri europeni in vederea distribuirii a 160.000 de refugiati pe continent, scrie joi tabloidul britanic Daily Mail.

Acesta prezinta chiar si un infografic, din care se vede cum sunt distribuiti, pe tari, cei 160.000 de refugiati. Astfel, Germania ar urma sa acorde azil unui numar de 35.000 de refugiati, Franta ar urma sa accepte 26.000, iar Spania - 16.000.

Ponta: Sunt aberante declaratiile unor politicieni ca ar trebui sa ne inchidem granitele

Miercuri, premierul Victor Ponta afirma ca unii politicieni, din "populism", fac declaratii "aberante" potrivit carora tara noastra ar trebui sa-si inchida granitele, uitand momentul cand romanii au putut circula liber in Europa, referindu-se la fostul presedinte Traian Basescu.

Basescu: Romania nu poate fi obligata sa primeasca imigranti. Noi nu integram rromii si vrem imigranti (Video)

"Trebuie sa mergem intr-o directie europeana. Romania e o tara model de convietuire pasnica intre confesiuni, de respect pentru toti cetatenii, indiferent de religia pe care o au sau daca nu au nicio religie!", a scris premierul Ponta pe Facebook.

Fostul presedinte, Traian Basescu, declarase la un post de televiziune ca "Romania ar trebui sa refuze sa primeasca migranti pe teritoriul ei. Nu este jocul nostru, nu este problema noastra, nu noi suntem magnetul pentru acesti oameni, pe de o parte. (...)

Romania nu trebuie sa-si asume parte din drama acestor amarati. Sunt altii care au responsabilitate in Europa, care trebuie sa-si asume, pentru ca sunt printre cei care au contribuit la crearea haosului in statele acestea".

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Ponta 7000 refugiati Romania, #Ponta 7000 imigranti Romania Daily Mail, #Ponta imigranti Romania Daily Mail , #Romania