Cele doua calauze ale migrantilor irakieni prinsi la Negru Voda, arestate preventiv

Duminica, 30 August 2015, ora 22:16
3189 citiri
Cele doua calauze ale migrantilor irakieni prinsi la Negru Voda, arestate preventiv
Foto: Arhiva Ziare.com

Cele doua calauze ale grupului de migranti irakieni prinsi in timp ce incercau sa intre ilegal in Romania, din Bulgaria, pe jos, in zona localitatii Negru Voda, din judetul Constanta, au fost arestate preventiv, decizia instantei nefiind insa definitiva.

Cinci irakieni si doua calauze, prinsi de politistii de frontiera constanteni la Negru Voda

Magistratii Tribunalului Constanta au admis propunerea procurorilor si au dispus arestarea preventiva a lui Aref Muhamad Fuat - cetatean german, si a lui Hazhar Sadiq Jabbary - cetatean brutanic, "fiecare pe cate o perioada de 30 zile, cu incepere de la data de 29 august 2015 si pana la data de 27 septembrie 2015, inclusiv", pentru trafic de migranti, transmite corespondentul Mediafax.

Decizia instantei nu este definitiva, avand drept de contestatie in termen de 48 ore de la pronuntare.

Cinci cetateni irakieni, intre care un copil de doi ani, au fost prinsi in timp ce incercau sa intre ilegal in Romania, din Bulgaria, pe jos, in zona localitatii Negru Voda, din judetul Constanta, politistii de frontiera reusind sa captureze si calauzele grupului, un cetetean britanic si unul german, ambii etnici irakieni.

Potrivit reprezentantilor Garzii de Coasta, joi noapte, in jurul orei 22.30, in punctul de frontiera de la Negru Voda s-au prezentat pentru a intra in tara, din Bulgaria, un cetatean britanic, etnic irakian, insotit de cinci irakieni, doi barbati, doua femei si un copil de doi ani. Dupa ce li s-a explicat ca cei cinci irakieni nu pot patrunde pe teritoriul tarii noatre pentru ca le lipseau vizele de intrare, cei sase au facut cale intoarsa in tara vecina.

Vineri dimineata, in jurul orei 03.30, politistii de frontiera de la Negru Voda au observat, cu ajutorul sistemului de termoviziune, un grup de sase persoane care se deplasa pe jos, dinspre Bulgaria spre Romania, in apropierea punctului de trecere a frontierei. Imediat a fost declansata o actiune specifica in urma careia au fost retinute cele sase persoane, care au fost duse apoi la sediul PTF Negru Voda pentru cercetari.

In urma verificarilor s-a stabilit ca este vorba despre acelasi grup care incercase sa intre in tara mai devreme, prin punctul de frontiera. Ulterior, oamenii legii au depistat si un cetatean german, tot etnic irakian, care urma sa-i preia pe migranti cu un autoturism, din apropierea frontierei.

Politistii de frontiera au intocmit in cauza dosar de cercetare penala pentru savarsirea infractiunii de intrare in tara prin trecerea frauduloasa a frontierei de stat, trafic de migranti si complicitate la trafic de migranti.

Cei cinci migranti irakieni au fost predati, sambata dimineata, autoritatilor de frontiera din Bulgaria, conform protocolului existent intre cele doua state.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#calauze imigranti irakieni, #calauze prinse Negru Voda, #calauze arestate preventiv , #Romania
Comentarii