Criza imigrantilor: Opt afgani prinsi la granita cu Ungaria

Marti, 03 Noiembrie 2015, ora 16:38
1620 citiri
Criza imigrantilor: Opt afgani prinsi la granita cu Ungaria
Foto: Hepta.ro

Un grup de opt migranti ilegali a fost depistat de catre politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Curtici intr-un tren international care se indrepta spre Budapesta.

"Politistii de Frontiera de la PTF Curtici (feroviar) au depistat, in timp ce efectuau controlul documentelor de calatorie pasagerilor unui tren 'Inter City' care circula pe relatia Bucuresti-Budapesta, opt cetateni afgani care incercau sa treaca ilegal frontiera romano-ungara, cu intentia de a ajunge in spatiul Schengen, acestia neavand asupra lor documente de identitate", a declarat presei, marti, comisar sef Daniel Iancu, purtator de cuvant al Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Arad.

Potrivit sursei citate, cele opt persoane in cauza au fost conduse la sediul Sectorului Politiei de Frontiera Curtici, in vederea continuarii cercetarilor.

Cu ocazia verificarilor, politistii de frontiera au stabilit ca persoanele in cauza sunt cetateni afgani (4 adulti si 4 minori), cu varste cuprinse intre 2 si 32 de ani. Acestia au declarat ca intentionau sa treaca ilegal frontiera pentru a ajunge intr-un stat din vestul Europei.

"Politistii de frontiera au luat masura intreruperii calatoriei persoanelor in cauza si cercetarii acestora sub aspectul savarsirii infractiunilor de tentativa de trecere ilegala a frontierei, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie dispuse masurile legale care se impun", a mai spus purtatorul de cuvant al Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Arad.

Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#imigranti prinsi politia frontiera Arad, #imigranti prinsi frontiera Romania , #Romania