Eurodeputatii romani, despre refugiati: Numarul maxim e o rusine. Agenti ai Statului Islamic, printre imigranti?

Vineri, 11 Septembrie 2015, ora 19:55
5085 citiri
Eurodeputatii romani, despre refugiati: Numarul maxim e o rusine. Agenti ai Statului Islamic, printre imigranti?
Foto: Ziare.com

Europarlamentarii romani au vorbit pe larg despre criza imigrantilor din Europa, precum si despre numarul de refugiati pe care tara noastra este dispusa sa ii primeasca, unii dintre ei fiind de parere ca limita este una rusinoasa.

"Cred ca in Romania nu s-a discutat serios despre capacitatile noastre. Mie mi se pare ca e rusinos sa spui ca nu poti primi, o tara de 20 de milioane, decat 1.000 de persoane.

Mie mi se pare incredibil. Pe litoral, de pilda, intr-un weekend pot sa mearga 100.000 de oameni, asta aflam de la televizor, si intreaga Romanie nu poate sa primeasca mai mult de 1.000 de persoane? Mie mi se pare ca Victor Ponta isi bate joc cand spune ca Romania nu are decat 1.000 de locuri pentru a primi refugiati", a declarat Cristian Preda, vineri, citat de Mediafax.

La randul sau, Norica Nicolai, vicepresedinte al grupului ALDE, este de parere ca "trebuie facuta mai intai o analiza foarte serioasa in Romania cu privire la capacitatea noastra de a gazdui migranti", cu privire la cota obligatorie impusa de Comisia Europeana, de 6.351 de refugiati. Chiar si asa, eurodeputatul a votat in favoarea acestei rezolutii.

"Nu stiu daca capacitatea Romaniei este de 6.000", a adaugat Norica Nicolai, fiind de parere ca tara noastra "ar trebui sa intre urgent in Schengen pentru ca a indeplinit de mult toate conditiile" si ca, daca am fi fost tara membra, "am fi avut o capacitate mai mare de reactie la acest fenomen".

Cum au votat europarlamentarii romani cota de imigranti respinsa de Iohannis

Europarlamentarul PSD Catalin Ivan sustine ca "nici macar Angela Merkel n-are de unde sa stie ce capacitate are Romania, ce posibilitati are pentru a veni in intampinarea acestor migranti".

La randul sau, liberalul Daniel Buda este de parere ca "aceasta problema a cotelor obligatorii trebuia sa fie discutata in Consiliu cu toate statele membre si apoi in Parlament". In plus, a precizat ca a votat impotriva amendamentelor ce prevedeau cotele obligatorii pentru fiecare stat membru UE.

Avertismentul lui Macovei: Agenti ai Statului Islamic, printre refugiati

Europarlamentarul Monica Macovei trage un semnal de alarma si sustine ca printre refugiati se afla si agenti ai Statului Islamic, veniti in Europa cu intentia de a comite atentate teroriste: "Acolo (in tabere - n.red.) trebuie sa se faca trierea: intre refugiatii economici, intre refugiatii politici si intre acei agenti care vin din Statul Islamic cu intentia sa comita acte teroriste.Trebuie sa fim realisti: vor fi si astfel de persoane infiltrate intre refugiati. Serviciile de informatii din toata Europa sa-si faca treaba".

Nu in ultimul rand, fostul ministru al Justitiei a precizat ca a votat pentru cotele obligatorii de refugiati alocati fiecarui stat.

De asemenea, Siegfried Muresan a anuntat ca a votat rezolutia Comisiei Europene: "Parerea mea este ca Romania trebuie sa fie parte a acestei solutii la criza refugiatilor".

15 europarlamentari romani au votat in favoarea proiectului ce prevede cote obligatorii de refugiati pentru fiecare tara membra UE. Doi romani au fost impotriva, iar opt s-au abtinut. Ceilalti sapte europarlamentari nu au fost la vot. Cei care s-au opus au fost cei doi eurodeputati ai UDMR, Csaba Sogor si Iuliu Winkler.

Iohannis dezvaluie cati refugiati vor veni in Romania: Nu e cazul sa reactionam isteric. Sedinta CSAT pe tema aceasta

Iohannis respinge cotele de refugiati impuse Romaniei de CE

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, luni seara, ca Romania a optat pentru cote voluntare privind numarul de refugiati pe care tara noastra ii va primi. Seful statului a subliniat ca Romania nu poate primi mai mult de 1.785 de refugiati, in contextul crizei internationale a imigrantilor, in sase centre de primire.

Joi, Iohannis a declarat ca nu este de acord cu cotele de imigranti impuse de Comisia Europeana, care a stabilit miercuri ca Romaniei ar trebui sa ii revina, in total, 6.351 de refugiati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#europarlamentari romani refugiati, #europarlamentari cote refugiati, #Romania criza refugiati, #Romania criza imigranti , #Romania