Ministerul Educatiei cauta locuri in caminele studentesti pentru refugiati

Marti, 08 Septembrie 2015, ora 14:36
2866 citiri
Ministerul Educatiei cauta locuri in caminele studentesti pentru refugiati
Foto: Arhiva / Vocea Transilvaniei

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a cerut in urma cu cateva zile universitatilor din toata tara sa transmita la centru situatia locurilor disponibile in caminele studentesti, pentru a se stabili daca pot fi cazati in ele imigranti, daca va fi cazul.

"Universitatea Politehnica din Bucuresti si Universitatea Bucuresti au disponibilitatea de a oferi cazare si masa pentru 230 de refugiati: Universitatea Politehnica din Bucuresti - 150 de locuri cazare si masa si Universitatea din Bucuresti - 80 de locuri pentru refugiati, cazare si masa", a declarat, marti, ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, Agerpres.

Totodata, alte universitati au anuntat ca pot oferi consiliere psihologica, sociala si religioasa pentru refugiati, a mai declarat ministrul Educatiei.

In anii anteriori, locurile in caminele studentesti din toata tara erau insuficiente. Studentii stateau la coada ore in sir pentru a prinde un loc de cazare, iar multi ramaneau pe listele de asteptare, fiind nevoiti sa stea cu chirie in localitatile unde invatau.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, luni seara, la Palatul Cotroceni, ca Romania nu trebuie sa reactioneze "isteric" fata de aceasta criza, despre care se va discuta si in viitoarea sedinta CSAT. Seful statului a precizat ca Romania nu poate primi, in contextul crizei europene, mai mult de 1.785 de refugiati, in cele sase centre de primire pe care le are.

Iohannis dezvaluie cati refugiati vor veni in Romania: Nu e cazul sa reactionam isteric. Sedinta CSAT pe tema aceasta

Ponta, despre refugiati - nou atac la Basescu si la tarile UE: Daca nu am fost buni de Schengen, ce sa facem?

Subiectul a fost analizat, marti, si in Parlament, secretari de stat din Ministerul de Externe si din Ministerul de Interne fiind audiati in comisiile de specialitate pe aceasta tema.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#refugiati cazati camine studentesti, #refugiati cazati Universitati Romania , #Romania