Ponta, despre criza imigrantilor: Cand se va reuni CSAT-ul si ce va spune premierul (Video)

Luni, 07 Septembrie 2015, ora 12:05
2730 citiri
Ponta, despre criza imigrantilor: Cand se va reuni CSAT-ul si ce va spune premierul (Video)
Foto: Arhiva Hepta.ro

Premierul Victor Ponta a precizat, luni, cand va fi reunit Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) si care va fi punctul de vedere pe care il va sustine din partea Guvernului in ceea ce priveste criza imigrantilor.

Seful Executivului a explicat ca Romania nu poate primi mai multi imigranti decat are capacitatea in acest moment, numarul fiind mult mai mic decat cifrele ce au fost vehiculate ca ar reprezenta cota stabilita la nivel european pentru tara noastra.

Cum scapa Ungaria de imigranti: Ii obliga sa mearga 5 km pe jos prin ploaie

"Nu putem primi in niciun caz pe termen scurt mai multi refugiati decat avem capacitatea. Adica 1.500, din care 150-200 din locuri sunt deja ocupate. Trebuie sa ne gandim cum facem sa oprim cauza, nu efectul, ca noi acum ne gandim la efect.

Vreau sa avem o pozitie coordonata cel putin cu vecinii nostri din regiune, am discutat cu toti premierii din regiune si o sa avem din partea Guvernului la CSAT un punct de vedere care va reflecta aceste discutii. (...) Altfel e o pacaleala sa acceptam 10.000-20.000 daca noi avem pregatite doar 1.500 de locuri", le-a explicat Ponta jurnalistilor, dupa sedinta Biroului Permanent National al PSD.

Lech Walesa ar primi imigranti in locuinta sa: Trebuie sa ne impartim si ultima felie de paine

Intrebat daca tara noastra va respinge cotele de imigranti decise la nivelul Uniunii Europene, Ponta a precizat ca asta se va decide la nivelul CSAT, adaugand ca sedinta va avea loc saptamana viitoare.

Cat despre conditionarea acceptarii cotelor la schimb cu acceptarea Romaniei in spatiul Schengen, Ponta a spus ca nu ar fi o idee buna.

"Nu e bine sa conditionam si nu mi se pare potrivit, dar sa spunem un lucru pe care toata lumea il observa...", a spus Ponta.

"Solidaritatea inseamna atat drepturi, cat si obligatii, asa incat daca vor sa avem aceleasi obligatii, trebuie sa ne dea aceleasi drepturi. Romania a suferit o nedreptate pe chestiunea Schengen. Tarile care ne cer acum solidaritate sunt aceleasi tari care continua sa ne amane intrarea in Schengen", a mai declarat premierul.

Criza imigrantilor: Merkel ameninta cu proceduri judiciare statele care incalca acordurile UE

Reactiile premierului vin pe fondul diviziunii provocate de criza imigrantilor la nivelul Uniunii Europene. Daca mai multi lideri si cetateni considera ca oamenii care fug din calea razboaielor si persecutiei este necesar sa fie ajutati cu orice mijloace, exista si altii care spun ca de tragedia acestor oameni profita si imigranti care vor un trai mai bun in tarile UE, dar si teroristi care ajung astfel in tari de pe Batranul Continent, desi in conditii normale nu ar fi reusit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ponta Romania cota imigranti refugiati, #CSAT Iohannis Ponta imigranti refugiati , #Romania
Comentarii
Poza Gusper
Gusper
rank 3
Ponta ia pozitie in fatza tacerii lui Ioha! Se vede cine conduce
Poza luciandr
luciandr
rank 5