Ponta, despre criza refugiatilor. Ce trebuie sa faca Romania pentru a avea succes

Vineri, 02 Octombrie 2015, ora 14:33
2218 citiri
Ponta, despre criza refugiatilor. Ce trebuie sa faca Romania pentru a avea succes
Foto: Facebook/Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a cerut vineri sprijinul organizatiilor neguvernamentale si societatii civile in ansamblu pentru integrarea refugiatilor care ar putea sosi in Romania.

Anunt de la Cotroceni: Iata cand vin imigrantii in tara noastra: "Romania e total nepregatita"

"Nu cred ca pot doar autoritatile sa faca ceva in ceea ce priveste integrarea unor persoane pe un termen scurt, mediu sau lung in societatea romaneasca. (...) Nu pot doar autoritatile, cu mijloacele pe care le avem. Luam niste oameni, ii punem in niste cladiri si cu asta-basta. E vorba totusi de copii, in primul rand, care au niste drepturi internationale unanim recunoscute si ma refer aici la scoala, gradinita, la ingrijire medicala, e vorba despre dorinta de a gasi un loc de munca pentru ca, altfel, pe buna dreptate, societatea zice: ce facem, platim de la noi pentru altii? (...)

E vorba despre pregatirea comunitatilor locale oriunde vor fi asemenea situatii ca sa nu ne comportam ca in urma cu o mie de ani, sa ne speriem ca vine cineva si trebuie sa fugim noi. (...) Daca vrem sa avem succes trebuie sa colaboram. (...) Noi stim sa pazim granita, sa facem niste facilitati de cazare, dar mai mult de atat nu putem face decat impreuna cu societatea civila", a afirmat Ponta, la intalnirea cu reprezentanti ai societatii civile, la Palatul Victoria, pe tema crizei refugiatilor.

Oprea, la Consiliul JAI de marti, cu acelasi mandat: Romania poate primi 1.785 de imigranti

Premierul a insistat asupra solutiilor care trebuie identificate in cazul copiilor, subliniind ca rolul organizatiilor neguvernamentale in acest caz este foarte important.

"Pentru ca sunt si reprezentantii UNICEF, Salvati Copiii, primul lucru cred ca ar trebui sa avem niste solutii de azi, de maine, in special pentru copii. Daca va fi cazul, sa stim ce facem, ca oamenii maturi se mai descurca. Aici rolul organizatiilor neguvernamentale, al comunitatii din Romania e foarte important si puteti fi mult mai eficienti decat poate sa fie statul roman", a adaugat Ponta.

Comitet National pentru Situatii de Urgenta, convocat pe tema imigrantilor

Ponta: Impunerea cotelor de imigranti nu e in spiritul UE, dar Romania sa nu cada in xenofobie

Intalnirea are loc la solicitarea membrilor societatii civile, care saptamana trecuta au transmis un apel autoritatilor sa isi reconsidere atitudinea in privinta crizei refugiatilor.

Mai multe organizatii neguvernamentale, intre care Asociatia Pro Democratia, Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, Salvati Copiii Romania, Comunitatea Sirienilor din Romania, Asociatia Oamenilor de Afaceri Turci, participa la intalnirea de la Palatul Victoria.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#imigranti Romania, #refugiati Romania, #Victor Ponta imigranti Romania , #Romania