Petitie pentru a primi refugiati in America. Ce face Obama

Marti, 08 Septembrie 2015, ora 07:35
3655 citiri
Petitie pentru a primi refugiati in America. Ce face Obama
Foto: MoveOn.org

Sute de americani s-au oferit sa primeasca refugiati sirieni in casele lor, declarand, intr-o petitie online, ca Statele Unite trebuie sa permita intrarea mai multor migranti ce fug de razboiul civil.

Aproape 1.300 de persoane au semnat petitia pe site-ul progresiv MoveOn.org cerand Statelor Unite sa ridice limita asupra refugiatilor sirieni in timp ce Europa se lupta sa faca fata unui numar record de solicitanti de azil, relateaza Reuters.

Natiunile Unite afirma ca 4 milioane de oameni au fugit din calea luptelor de la inceputul razboiului civil in 2011.

Statele Unite au admis intrarea a aproximativ 1.500 de refugiati.

Administratia Obama examineaza o serie de abordari ca raspuns la criza refugiatilor la nivel mondial, inclusiv in legatura cu reinstalarea lor, a declarat luni purtatorul de cuvant al Casei Albe.

"Suntem de asemenea in contact regulat cu tarile din Orientul Mijlociu si Europa, care au fost mult afectate de cresterea fluxurilor de refugiati", a precizat purtatorul de cuvant Peter Boogaard intr-un comunicat prin e-mail.

Pe masura ce Europa se lupta cu un potop de refugiati care au fugit de razboiul din Siria, presa americana a criticat lipsa de reactie sau raspunsul prea lent al Statelor Unite in fata acestei crize.

Responsabilitatea razboiului si frica de teroristi

Unul dintre semnatarii petitiei, reverendul Everett Shattuck, 59 de ani, de la Church of Brethren (Biserica a Confratilor - n.red.) din Mill Creek, Indiana, a afirmat ca deschiderea casei sale pentru refugiati face parte din traditia SUA de primire a imigrantilor.

"In plus, purtam o parte din responsabilitate pentru acel (razboi) din cauza schimbarilor noastre de regimuri in Orientul Mijlociu. Majoritatea acestor refugiati sunt un rezultat al actiunilor" noastre, a declarat Shattuck, facand aluzie la invazia Irakului de catre SUA in 2003, noteaza Reuters.

Potrivit petitiei MoveOn, cei care au semnat sunt familii, cupluri de tineri, studenti, cupluri mai in varsta cu copii care s-au mutat si altii oferind gazduire persoanelor fortate sa fuga de violentele din Siria.

O femeie, Shannon Brown Lehnert, din Enumclaw, Washington, a scris pe site ca ea are o casa mobila ce ar putea fi pusa la dispozitie.

Dar altii, desi primitori fata de refugiati, isi exprima ingrijorarea ca extremistii ar putea intra in Statele Unite impreuna cu cei care fug de lupte, mai noteaza Reuters.

"Ma rog ca niciun terorist deghizat in refugiat sa nu incerce sa intre" in SUA, a scris Patti Perry din Cranberry Lake, New York.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
Ciolacu a făcut marele anunț. Ce se întâmplă cu candidatul alianţei PSD - PNL la Primăria Capitalei începând de luni
Ciolacu a făcut marele anunț. Ce se întâmplă cu candidatul alianţei PSD - PNL la Primăria Capitalei începând de luni
Medicul Cătălin Cîrstoiu este, în acest moment, candidatul alianţei PSD+PNL la Primăria Capitalei, a declarat sămbătă, 20 aprilie, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. Luni, 22 aprilie,...
#Obama refugiati, #America refugiati, #criza imigranti SUA , #Siria