Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Protest inedit al unui faimos ziar, dupa fotografia baietelului sirian mort pe o plaja

Marti, 08 Septembrie 2015, ora 20:55
3155 citiri
Protest inedit al unui faimos ziar, dupa fotografia baietelului sirian mort pe o plaja
Foto: Facebook/ Bild

Cel mai citit cotidian din Germania a ales o masura inedita de protest, dupa ce cititorii s-au plans de imaginile publicate cu baietelul sirian Alan Kurdi, mort pe o plaja din Turcia.

Astfel, Bild a transmis ca "lumea trebuie sa vada adevarul", protestand in acelasi timp prin scoaterea tuturor imaginilor din paginile de luni ale publicatiei, scrie The Guardian.

Drama imigrantilor: O fotografie care sa reduca lumea la tacere

In plus, cotidianul a scos toate pozele si de pe site-ul sau, tot in semn de raspuns fata de plangerile legate de decizia de a publica imagini ale baietului sirian in varsta de 3 ani, care a murit in drumul spre Grecia.

Bild a anuntat ca fotografia lui Kurdi, care a murit saptamana trecuta impreuna cu mama si fratele sau in varsta de cinci ani, "a provocat groaza si compasiune" si "a zguduit un milion de oameni".

De asemenea, cotidianul german a comparat imaginea cu baietelul cu faimoasa poza a unei fete vietnameze care fugea de un atac cu napalm, in timpul razboiului din tara sa, precizand totodata ca "lumea trebuie sa vada adevarul, pentru a se schimba".

Criza imigrantilor: Marea Britanie isi deschide portile pentru mii de refugiati

Decizia Bild de a elimina toate pozele vine la mai putin de o saptamana dupa ce cotidianul a dedicat intreaga ultima pagina imaginii tulburatoare a lui Alan care zacea cu fata in jos pe plaja din Bodrum, Turcia.

Imbracat intr-un tricou rosu, pantalonasi albastri si adidasi, mititelul a fost cel mai probabil unul din cei 12 sirieni care au murit cand barca lor s-a scufundat in incercarea de a ajunge in Grecia.

Alan calatorea cu familia sa pe o barcuta construita pentru patru oameni, pe care fusesera ingramaditi 15 oameni, refugiati din orasul sirian majoritar kurd Kobane. Oamenii au fugit in Turcia pentru a scapa de asediul gruparii Statul Islamic.

Imaginile cu copilul sirian au provocat dezbateri aprinse in intreaga Europa si a generat un strigat public privind situatia refugiatilor care incearca sa ajunga pe continent.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Bild poza baietel sirian, #baietel sirian mort plaja, #copil Siria mort plaja , #Siria