Cea mai buna tara in care sa emigrezi

Luni, 10 Iulie 2017, ora 23:05
41976 citiri
Cea mai buna tara in care sa emigrezi
Foto: Ziare.com

Sapte dintre cele mai bun zece state in care sa emigrezi se afla in Europa, pe primul loc fiind o tara scandinava.

Avand ajutoare sociale care sunt considerate de mult timp un Rai pentru imigranti, Suedia ocupa primul loc in topul celor mai bune tari pentru imigranti, scrie revista americana U.S. News and World Report.

Pe urmatoarele locuri se afla Canada, Elvetia, Australia si Germania. Top 10 este completat de Norvegia, Statele Unite, Olanda, Finlanda si Danermarca.

Desi numara cel mai mare numar de imigranti - 46,6 milioane, adica 14,5 la suta din populatia totala -, Statele Unite se afla pe locul 7 in acest clasament. La foare mare distanta se afla Germania (12 milioane de imigranti), Rusia (11,6 milioane) si Arabia Saudia (10,2 milioane).

Pe locul 5 in clasamentul celor mai multi imigranti se afla Marea Britanie (8,5 milioane), care insa ocupa de-abia locul 17 in topul celor mai bune tari in care sa emigrezi. Alte doua tari europene cu foarte multi imigranti, Franta (7,8 milioane) si Spania (5,9 milioane) se afla pe locurile 14 si 22 la general.

De remarcat ca cele patru tari europene cu cei mai multi imigranti - Germania, Marea Britanie, Franta si Spania -, dar si SUA au procente similare in ce priveste ponderea acestora din totalul populatiei, adica intre 12 si 15 la suta.

Romania este pe locul 34 in topul celor mai bune tari pentru imigranti, dupa state precum Rusia (locul 24), Ucraina (31) sau Brazilia (33), dar inaintea altor state din Uniunea Europeana.

In ce priveste tarile din care au plecat cei mai multi imigranti, in anul 2015, lider este India (15,6 milioane), urmata de Mexic (12,3 milioane) si Rusia (10,6 milioane). Ucraina este pe 7, cu 5,7 milioane, in contextul conflicutlui din estul tarii, iar Marea Britanie pe 10, cu 4,9 milioane.

80 de tari au fost incluse in acest studiu, care a luat in calcul factori economici, dar si informatii de la Banca Mondiala si ONU privind populatiile migratoare din diferite tari si sumele de bani trimise inapoi in tarile de origine.

De altfel, Banca Mondiala estimeaza ca cei aproape 250 de milioane de imigranti din lume au trimis in tarile de origine 582 de miliarde de dolari, in anul 2015 - adica mai mult de 2.000 de dolari anual de la fiecare imigrant sau o medie de aproape 200 de dolari lunar. Aceste sume conteaza foarte mult in tari precum Filipine, Guatemala, El Salvador sau Jamaica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#cea mai buna tara imigranti, #cea mai buna tara emigrat, #Suedia cea mai buna tara imigrare, #top tari imigranti , #Suedia