Afirmatia radicala a unui oficial din UE: Ungaria ar trebui exclusa din Uniune

Marti, 13 Septembrie 2016, ora 10:43
5776 citiri
Afirmatia radicala a unui oficial din UE: Ungaria ar trebui exclusa din Uniune
Foto: Arhiva Hepta.ro

Ungaria ar trebui exclusa din Uniunea Europeana, a declarat, luni, ministrul de Externe al Luxemburgului, Jean Asselborn, care a atacat politica Budapestei privind migratia.

Reactia vine cu cateva saptamani inainte ca cetatenii ungari sa se exprime printr-un controversat referendum asupra oportunitatii introducerii cotelor de refugiati, relateaza DPA.

"Cei care - precum Ungaria - construiesc garduri impotriva refugiatilor care fug de razboi sau cei care incalca libertatea presei sau independenta sistemului judiciar ar trebui sa fie exclusi din UE temporar sau, daca este nevoie, permanent", a declarat Asselborn pentru cotidianul german Die Welt.

El a sustinut ca aceasta este singura cale de a mentine coeziunea si valorile blocului comunitar.

"Gardul pe care Ungaria il construieste pentru a-i tine departe pe refugiati devine tot mai lung, mai inalt si mai periculos. Ungaria nu este departe de a emite un ordin de tragere impotriva refugiatilor", a spus Asselborn.

Ungaria nu ar fi avut nicio sansa de a intra in UE daca ar fi aplicat pentru aderare astazi, a mai spus politicianul luxemburghez.

Citeste si cum ii previne Viktor Orban pe unguri sa se pregateasca pentru o lupta dura cu UE

Ungaria, care a devenit membra a blocului comunitar in 2004, va organiza la 2 octombrie un referendum in cadrul caruia populatia va fi intrebata daca este de acord cu decizia UE ca solicitantii de azil sa fie redistribuiti intre statele blocului comunitar. Premierul maghiar, Viktor Orban, s-a opus fatis politicii de deschidere fata de imigranti.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Ungaria exclusa UE, #Ungaria referendum refugiati, #Ungaria referendum imigranti , #Ungaria