Cei patru barbati retinuti in cazul camionului cu 71 de cadavre, in fata justitiei ungare

Sambata, 29 August 2015, ora 12:33
2927 citiri
Cei patru barbati retinuti in cazul camionului cu 71 de cadavre, in fata justitiei ungare
Foto: Captura Youtube/CCTV News

Cei patru barbati retinuti in Ungaria pentru implicare in cazul celor 71 de imigranti gasiti morti, joi, intr-un camion abandonat pe marginea unei autostrazi din Austria vor comparea sambata in fata justitiei ungare.

Dupa descoperirea camionului in care se aflau cadavrele a 71 de imigranti, autoritatile ungare si austriece au lansat o ancheta comuna, iar Budapesta a retinut vineri trei cetateni bulgari - proprietarul camionului, care este de origine libaneza, si cei doi soferi - precum si un cetatean afgan.

Barbatii retinuti sunt suspectati ca fac parte "dintr-o retea bulgaro-ungara de trafic de persoane", potrivit purtatorului de cuvant al politiei austriece, Hans Peter Doskozil.

Criza imigrantilor: Cadavrele refugiatilor sufocati in camionul din Austria, mult mai multe decat se credea

O audiere este prevazuta sambata la pranz in Ungaria, pentru a decide daca cei patru barbati vor fi plasati in arest preventiv.

Austria a anuntat deja ca va cere extradarea acestora. Cei 71 de imigranti erau probabil refugiati de origine siriana, a anuntat vineri politia austriaca.

Printre cele 71 de persoane se aflau 59 de barbati, opt femei si patru copii, intre care o fetita in varsta de unul sau doi ani si trei baieti de 8, 9 si 10 ani, a declarat purtatorul de cuvant al politiei austriece, intr-o conferinta de presa, vineri dimineata.

Criza imigrantilor: MAE, precizari despre camionul cu imigranti morti din Austria

Fortele de ordine au precizat ca momentul si cauza exacta a decesului nu au fost inca stabilite, dar cel mai probabil refugiatii au murit asfixiati.

Cancelarul austriac, Werner Fayman, a discutat la telefon cu presedintele francez, Francois Hollande. Potrivit presedintiei franceze, cei doi oficiali "si-au exprimat determinarea de a lupta cu fermitate impotriva filierelor de traficanti de persoane si de a asigura frontierele externe ale Europei".

De asemenea, ei "au facut apel la aplicarea imediata a deciziilor luate de Consiliul European", precum deschiderea unor centre de primire in Italia si Grecia si repartizarea echitabila a solicitantilor de azil intre statele membre UE. Cei doi lideri au apreciat ca in final este necesar un "sistem european unificat de azil si o politica migratorie comuna".

La randul sau, secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a apreciat ca sunt necesare mai multe eforturi pentru solutionarea crizei imigrantilor din Mediterana si Europa. El a anuntat o reuniune pe aceasta tema cu ocazia Adunarii Generale a ONU de la sfarsitul lui septembrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#romani Ungaria imigranti morti, #romani justitie imigranti morti , #Ungaria