Criza imigrantilor: Ungaria i-a expediat in Austria, dar premierul Orban tot nu e multumit

Sambata, 05 Septembrie 2015, ora 19:46
3190 citiri
Criza imigrantilor: Ungaria i-a expediat in Austria, dar premierul Orban tot nu e multumit
Foto: Facebook/Orban Viktor

Premierul ungur Viktor Orban, care se opune imigratiei, apreciaza ca transportarea de urgenta a imigrantilor in Austria nu rezolva provocarea tot mai mare cu care se confrunta tara sa in gestionarea strainilor ce incearca sa-i traverseze teritoriul.

Orban, al carui guvern nationalist cauta sa inchida frontiera de sud, cu Serbia, pentru a bloca calea solicitantilor de azil, a declarat sambata pentru jurnalisti ca mobilizarea masiva a unor autobuze in vederea transportarii unor imigranti arabi si asiatici in vest, catre Austria, a fost o masura exceptionala si ca nu se va repeta, relateaza AP.

El a apreciat ca blocaje create de catre imigranti in traficul rutier pe principalele autostrazi din Ungaria si decizia imigrantilor de a face tabere pe marginea autostrazilor, vineri noaptea, reprezinta riscuri grave atat pentru imigranti, cat si pentru participantii unguri la trafic.

"Este inacceptabil ca ei sa paralizeze traficul pe autostrada si sa-si puna vietile in pericol", a declarat Orban, referindu-se la miile de persoane care au plecat pe jos, vineri, de la Budapesta.

Autobuzele i-au adunat pe imigranti de pe drumuri, in noaptea de vineri spre sambata, si i-au transportat peste 150 de kilometri catre vest, la frontiera cu Austria, pana sambata in zori.

Orban a facut aceste declaratii la picnicul anual al partidului sau, langa Lacul Balaton, la sud-vest de Budapesta.

Anterior, Inaltul Comisariat ONU pentru Refugiati (UNHCR) a salutat decizia Austriei si Germaniei de a deschide frontierele miilor de imigranti care parasesc Ungaria.

"Acesta este un (exemplu de) leadership politic bazat pe valori umanitare", a apreciat UNHCR intr-un comunicat, sambata.

Agentia ONU a salutat totodata societatea civila si cetatenii obisnuiti din Austria si Germania, care au contribuit la primirea acestor oameni aflati in dificultate.

"O reactie publica remarcabila" poate determina unele guverne sa-si schimbe pozitia cu privire la acceptarea imigrantilor, a subliniat UNHCR.

Insa "concentrarea refugiatilor si imigrantilor intr-un numar mic de tari care vor sa-i primeasca nu este o solutie durabila", a avertizat Inaltul Comisariat ONU pentru Refugiati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ungaria criza imigranti, #Orban Ungaria imigranti Austria , #Ungaria