Criza imigrantilor Ungaria: Oamenii mor din cauza politicii iresponsabile a Bruxelles-ului

Marti, 22 Septembrie 2015, ora 17:50
3961 citiri
Criza imigrantilor Ungaria: Oamenii mor din cauza politicii iresponsabile a Bruxelles-ului
Foto: latogatokozpont.parlament.hu

Parlamentul ungar a adoptat, marti, o rezolutie in care a pus actuala criza provocata de valul de imigranti ilegali pe seama "politicilor iresponsabile" ale Uniunii Europene si a cerut ca frontierele blocului comunitar sa fie aparate "prin toate mijloacele posibile".

"Responsabilitatea pentru actuala situatie revine Uniunii Europene, am ajuns in punctul in care oamenii mor din cauza politicii iresponsabile a Bruxelles-ului", iar "valurile de imigratie ilegala ameninta intreaga Europa cu o explozie", se subliniaza in textul citat de agentiile MTI si EFE.

Ungaria, coplesita de imigranti: Peste 217.000 au intrat ilegal de la inceputul anului

Rezolutia mai semnaleaza ca actualul flux migrator este consecinta declaratiilor unor "politicieni europeni iresponsabili", care au incurajat refugiatii "sa se indrepte catre Europa, dandu-le speranta unei vieti mai bune".

Statele din Europa Centrala, care tocmai si-au revenit dupa criza economica, "nu isi pot permite sa sufere de pe urma politicilor gresite ale Bruxelles-ului" si Ungaria nu poate accepta ca imigrantii ilegali sa puna in pericol locurile de munca si siguranta sociala a cetatenilor ei, se mentioneaza in continuare in text.

Prin urmare, Parlamentul ungar solicita Uniunii Europene sa ia masuri pentru a proteja continentul european si cetatenii sai in fata ramificatiilor acestei crize.

In incheierea rezolutiei se solicita Guvernului de la Budapesta sa asigure fondurile banesti si cadrul legal pentru ca Ungaria sa-si poata apara granitele prin toate mijloacele posibile, intrucat aceasta tara "are dreptul sa-si protejeze cultura, limba si valorile".

Ungaria ataca din nou Romania: E o rusine pentru Europa ca Ponta ne defaimeaza in mod constant

De la inceputul anului, autoritatile ungare au interceptat peste 220.000 de imigranti ilegali veniti mai ales din tarile arabe.

Desi zeci de mii dintre ei au cerut azil politic in Ungaria, in prezent in aceasta tara au mai ramas putini refugiati, intrucat aproape toti si-au continuat drumul catre vestul Europei, cei mai multi preferand Germania.

Invazia refugiatilor baga zazanie intre vecini: Croatia versus Ungaria

Anterior, in aceeasi zi, presedintele Croatiei, Kolinda Grabar-Kitarovic, l-a acuzat direct pe cancelarul german, Angela Merkel, ca a provocat aceasta criza, afirmand ca sefa Guvernului de la Berlin a invitat refugiatii sa vina in Germania, iar acum le transmite ca nu ii poate primi pe toti, creand astfel o presiune suplimentara asupra tarilor traversate de acestia.

Cât de posibil este un USL 2.0 după alegerile din iunie. Analist: ”Dacă alianța nu-și va maximiza scorul electoral, va apărea ruptura”
Cât de posibil este un USL 2.0 după alegerile din iunie. Analist: ”Dacă alianța nu-și va maximiza scorul electoral, va apărea ruptura”
Ion M. Ioniță, analist politic și jurnalist, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre importanța alegerilor europarlamentare din luna iunie, probabil cele mai...
”Le este teamă de mine”. Declarația lui Cătălin Cîrstoiu despre contracandidații săi, în fața unor sticle cu ”tărie”
”Le este teamă de mine”. Declarația lui Cătălin Cîrstoiu despre contracandidații săi, în fața unor sticle cu ”tărie”
Candidatul PSD-PNL pentru Primăria Generală a Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, afirmă că le-a cumpărat, de la un târg din curtea Ministerului Agriculturii, câte o sticlă de tărie...
#Ungaria vina UE refugiati, #Ungaria vina UE criza refugiati, #Ungaria criza refugiati, #Ungaria criza imigranti , #Ungaria