Criza refugiatilor - Premierul ungar avertizeaza: Politia va fi mai dura cu imigrantii de saptamana viitoare

Autor: Ana Ilie
Vineri, 11 Septembrie 2015, ora 15:47
2082 citiri
Criza refugiatilor - Premierul ungar avertizeaza: Politia va fi mai dura cu imigrantii de saptamana viitoare
Foto: Hepta.ro

Premierul ungar, Viktor Orban, a avertizat ca politia va fi mai dura cu imigrantii incepand de saptamana viitoare, intrucat recent refugiatii s-au revoltat impotriva autoritatilor ungare si resping inregistrarea.

"Avand in vedere ca ne confruntam cu o revolta a imigrantilor ilegali, politia si-a facut datoria in mod remarcabil, fara a folosi forta", a declarat Orban dpa o intalnire cu liderul grupului PPE in Parlamentul European, Manfred Weber, potrivit Reuters.

Orban a mai spus ca incepand cu data de 15 septembrie, cand intra in vigoare legi dure cu privire la imigratie, imigrantii care traverseaza ilegal granita tarii vor fi arestati.

Guvernul ungar a decis sa nu mai amenajeze "zone de tranzit" pentru refugiati de-a lungul frontierei cu Serbia, in locul lor urmand sa fie create oficii unde se vor primi cereri de azil din partea imigrantilor, iar cei carora nu li se va aproba cererea vor fi returnati Serbiei, au anuntat joi responsabili din guvernul ungar.

Criza imigrantilor: Ungaria vrea sa declare stare de urgenta

In urma aplicarii acestei masuri, pe teritoriul Ungariei va fi permis numai accesul refugiatilor care au inaintat cereri de azil, ceilalti urmand sa fie obligati sa revina in Serbia.

In zonele de tranzit, la care guvernul de la Budapesta a renuntat acum, refugiatii urmau sa fie izolati in asteptarea unei decizii privind cererea lor de azil.

Criza imigrantilor: Ungaria se gandeste sa mobilizeze armata

Dar celelalte prevederi legale care au ca obiectiv combaterea imigratiei ilegale se vor aplica, astfel ca incepand de pe 15 septembrie oricine trece fraudulos granita ungara risca pana la trei ani de inchisoare.

Intre timp, guvernul ungar a decis sa apeleze si la munca detinutilor din inchisori pentru ca gardul de sarma ghimpata ridicat la frontiera cu Serbia, pentru a stavili valul de imigranti, sa fie finalizat pana pe 15 septembrie.

Conform noii legislatii, deteriorarea acestui gard va fi de asemenea sa fie pedepsita cu inchisoarea.

Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#imigranti Ungaria politie, #imigranti Ungaria masuri , #Ungaria
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5