Imigrantii au blocat gara din Budapesta

Marti, 01 Septembrie 2015, ora 11:39
6304 citiri
Imigrantii au blocat gara din Budapesta
Foto: Hepta.ro

Autoritatile de la Budapesta au inchis pe termen nelimitat principala gara a orasului, marti dimineata, din cauza numarului mare de imigranti care asteapta in statie.

Niciun tren nu pleaca din gara si niciunul nu ajunge, pana la noi instiintari, a transmis purtatorul de cuvant al companiei feroviare de stat, citat de Reuters.

Sute de imigranti asteapta in gara, iar celorlalti calatori li s-a spus sa paraseasca principala statie a capitalei maghiare. De asemenea, politistii au fost trimisi la intrarea principala in vama, transmite agentia maghiara de stiri MTI.

Trenuri incarcate cu imigranti au ajuns in Austria si Germania, luni, plecand din Ungaria. Reglementarile Uniunii Europene privind cererile de azil au cedat din pricina tensiunilor provocate de valul fara precedent al imigratiei din Uniunea Europeana.

Astfel, prin inchiderea garii, se incearca impiedicarea imigrantilor sa ajunga in cele doua tari aflate la vestul Ungariei, scrie Metro. In plus, intre acestia au avut loc incaierari.

Doar luni, in statia feroviara centrala din Viena au ajuns 3.650 de imigranti, din Ungaria, iar multi altii si-au continuat drumul catre Germania. ITV transmite ca langa gara din Budapesta se afla circa 1.000 de refugiati care striga "Germania, Germania!".

Criza imigrantilor: 17 romani arestati pentru trafic de persoane in Ungaria si Austria

Ungaria invadata de imigranti: Budapesta trage Franta la raspundere dupa ce i-a criticat gardul

Criza imigrantilor: Zeci de morti intr-un camion in Austria

Austria a intarit insa controalele la granita, dupa ce peste 70 de imigranti au murit intr-un camion, in aceasta tara, in apropiere de granita cu Ungaria.

De asemenea, numerosi romani au fost arestati pentru trafic de persoane, dupa ce au ajutat imigrantii sa treaca granita in Ungaria. Autoritatile de la Budapesta au criticat Franta, dupa ce ministrul francez de Extrene, Laurent Fabius, a facut comentarii pe tema gardului anti-imigranti de la frontiera cu Serbia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez”. Medicul Cătălin Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez”. Medicul Cătălin Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#imigranti gara Budapesta, #gara blocata Budapesta, #criza imigranti Ungaria , #Ungaria