Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Jurnalista care a pus piedica unui refugiat vrea sa-l dea in judecata si sa fuga in Rusia - recompensa pe capul sau

Miercuri, 21 Octombrie 2015, ora 13:12
8257 citiri
Jurnalista care a pus piedica unui refugiat vrea sa-l dea in judecata si sa fuga in Rusia - recompensa pe capul sau
Foto: captura video Youtube/ The Young Turks

Jurnalista ungara Petra Laszlo, care a pus piedica unui refugiat sirian la frontiera tarii sale cu Serbia, vrea sa emigreze in Rusia dupa ce se va incheia procesul in care este acuzata de vandalism.

"Luam in considerare Rusia si ne gandim sa invatam limba rusa. Este important pentru noi sa plecam din Ungaria. Vom hotari dupa proces", a declarat Laszlo, referindu-se la intreaga sa familie, intr-un interviu publicat online de ziarul rus Izvestia.

Ea a explicat ca sotul ei si cele doua fiice ale lor sunt de acord sa emigreze dupa cele intamplate, avand in vedere ca, printre altele, nu isi mai gaseste un loc de munca. "Pot spune cu toata certitudinea ca viata mea este distrusa. Dupa proces intentionam sa emigram", a spus fosta operatoare de televiziune.

Jurnalista care a lovit imigranti va fi anchetata penal (Video)

Petra Laszlo a mai declarat ca, in pofida comisiei speciale create pentru a studia cazul sau in care s-au cerut 7 ani de inchisoare, pedeapsa maxima pentru vandalism in Ungaria este de trei ani, potrivit legii. "Avocatul meu spune ca as putea primi un an si jumatate de libertate conditionata", a adaugat ea.

Ziarista marturiseste ca a primit amenintari cu moartea si ca se teme pentru viata sa. Pentru toate acestea considera responsabila reteaua de socializare Facebook, impotriva careia ar vrea sa prezinte o trimitere in judecata. Ea a asigurat ca s-a adresat Facebook pentru a sterge grupurile care o amenintau - amintind ca unele dintre ele au pus chiar o recompensa de 20.000 de dolari pe capul ei - dar compania nu i-a sters decat pe cei care au aparat-o.

Cum explica jurnalista din Ungaria de ce a pus piedica unui refugiat

Ea preconizeaza sa-l dea in judecata si pe sirianul caruia i-a pus piedica, Osama Abdul Mohsen, care era insotit de fiul sau de 7 ani si care a primit azil in Spania. "Si-a modificat marturia. La inceput l-a acuzat pe un politist. Sotul meu vrea sa-mi demonstreze nevinovatia. Acum a devenit o chestiune de onoare", a spus Laszlo.

Laszlo sustine ca decizia sa de a pune piedica unor refugiati a fost "o reactie pentru propria aparare" dupa ce in directia ei s-au napustit sute de persoane. "Au inceput sa ma impinga. De aceea le-am pus piedica. Ca sa nu ma mai impinga. Imi era frica. Nu am vazut ca era vorba de un copil. Greseala mea a fost ca am continuat sa filmez in loc sa fug", a explicat ea.

Va mai amintiti de refugiatul agresat de o jurnalista din Ungaria? Povestea are, pana la urma, un final fericit

Dupa incidentul survenit pe 8 septembrie la frontiera dintre Ungaria si Serbia, Laszlo a fost concediata de la postul de televiziune N1, apropiat partidului de extrema dreapta Jobbik.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#jurnalista ungara piedica sirian, #jurnalista ungara emigrare Rusia, #jurnalista ungara piedica imigrant , #Ungaria