Premierul ungar apara atitudinea politiei in fata migrantilor: Sunt rebeli

Sambata, 12 Septembrie 2015, ora 09:57
3592 citiri
Premierul ungar apara atitudinea politiei in fata migrantilor: Sunt rebeli
Foto: Facebook/Orban Viktor

Prim-ministrul ungar Viktor Orban a aparat vineri comportamentul politiei cu migrantii "rebeli", dupa mai multe incidente si acuzatii precum si o inregistrare video aratand refugiati tratati in mod degradant.

De mai multe ori in aceasta saptamana, migrantii au rupt cordoanele politiei ungare intr-un loc de regrupare din apropierea frontierei cu Serbia si de asemenea au fugit dintr-o tabara de inregistrare situata in apropiere, relateaza AFP.

Criza imigrantilor: Mesaj categoric al premierului Ungariei

"Ei nu doresc sa coopereze cu autoritatile, de fapt ei sunt rebeli contra legii ungare", a declarat Orban intr-o conferinta de presa la Budapesta.

Criza refugiatilor - Premierul ungar avertizeaza: Politia va fi mai dura cu imigrantii de saptamana viitoare

Migrantii s-au plans jurnalistilor ca trebuie sa astepte foarte mult inregistrarea, despre cerinta autoritatilor pentru amprente digitale, precum si in legatura cu conditiile rele de viata din tabara de la Roszke, aminteste France Presse.

"Ei refuza amprentarea digitala, nu vor sa mearga in locurile unde se ocupa de ei, unde exista alimente, apa, ingrijire medicala", a adaugat Orban.

Politia a facut uz de mai multe ori de gaze lacrimogene pentru a pune capat acestor incidente, dar ciocniri mai grave inca nu au avut loc.

Ungaria trimite mii de soldati la granita sa ridice gardul: Record de refugiati intr-o singura zi

"Exista putine tari unde politia s-ar fi abtinut sa foloseasca forta pentru a opri aceste rebeliuni", a estimat Orban. "Imi scot palaria in fata lor", a spus el, adresandu-se fortelor de ordine.

Cu toate acestea, prim-ministrul nu a vrut sa faca niciun comentariu asupra imaginilor filmate in interiorul taberei de la Roszke.

Criza imigrantilor: Imagini care arata ca refugiatii sunt tratati ca "animalele" in Ungaria (Video)

Inregistrarea video, facuta in secret de un austriac care s-a dus miercuri in aceasta tabara, arata aproximativ 150 de migranti adunati intr-o sala si care se inghesuie sa prinda sandvisuri impachetate in plastic si aruncate de politisti purtand casti si masti igienice.

Politia ungara a declarat ca a ordonat o ancheta pentru "a stabili faptele", aminteste France Presse.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#imigranti Ungaria, #conflict politie imigranti Ungaria, #refugiati Ungaria , #Ungaria
Comentarii