Ungaria s-a razgandit: Ne pregatim pentru gardul la frontiera cu Romania

Joi, 11 Februarie 2016, ora 19:47
6077 citiri
Ungaria s-a razgandit: Ne pregatim pentru gardul la frontiera cu Romania
Foto: Arhiva Ziare.com/ Anca Magurean

Ungurii nu renunta la ideea construirii unui gard de sarma ghimpata la granita cu Romania, pentru a se apara de invazia imigrantilor, asteptata pentru urmatoarele luni.

Noul val de imigranti ar urma sa soseasca incepand din primavara, sustin autoritatile maghiare, incercandu-se astfel blocarea unei potentiale rute pentru imigranti din Orientul Mijlociu, scrie Wall Street Journal.

Ungaria se inconjoara de garduri, dar vrea mentinerea Schengen: Colapsul zonei ar declansa o criza economica

De asemenea, Ungaria si-a intarzit pozitia de opozitie fata de orice redistribuire automata a imigrantilor in statele membre ale Uniunii Europene, autoritatile maghiare precizand ca blocul european trebuie in schimb sa se concentreze pe intarirea granitelor sale externe si pe discutii cu vecinii sai despre cum sa opreasca valul de imigranti.

"Migratia va reincepe in primavara, existand posibilitatea de a pune presiune pe granitele noastre. Trebuie sa ne pregatim pentru asta si pentru construirea unui gard la granita cu Romania", a spus joi Janos Lazar, seful de cabinet al premierului Viktor Orban.

Ungaria a construit un gard cu sarma ghimpata la granitele cu Serbia si Croatia, anul trecut, punand astfel capat rolului sau de tara de tranzit major pentru cei ce vin din Irak, Siria si Afganistan, pe drumul catre Europa de Nord.

Sute de mii de imigranti au trecut prin Ungaria intr-o maniera haotica, pe drumul lor catre Austria, anul trecut, inainte ca tara sa-si inchida granita cu Serbia. Apoi, acesti imigranti au inceput sa treaca prin Croatia si prin Slovenia, cea din urma fiind una dintre cele mai mici tari UE.

Ministrul ungar de Externe: Nu construim gard la granita cu Romania. Speram ca va puteti apara frontierele (Video)

Comentarii recente ale liderilor turci indica faptul ca Europa ar putea fi nevoita sa se confrunte cu o crestere semnificativa a numarului de imigranti in acest an, iar Ungaria trebuie sa se pregateasca pentru a-si apara granitele in fata acestora, a spus Lazar. Ungaria se pregateste sa-si intareasca granitele actuale si sa adauge forte de politie si militare pentru a-si proteja granitele.

"Anul 2016 va fi unul dificil pentru migratia ilegala. Suntem sub presiune si tara este sub amenintare", a mai declarat Lazar. Respingerea de catre Budapesta a distributiei obligatorii a imigrantilor, un concept sustinut cu fermitate de Germania, va intra probabil in contradictie cu Bruxelles si cu multe alte guverne din UE.

Ministrul maghiar de Externe: Daca migrantii trec prin Romania, Ungaria va ridica de a doua zi un gard la granita

Oficialul maghiar a subliniat ca Uniunea Europeana trebuie sa continue negocierile cu Turcia despre cum poate fi rezolvata criza refugiatilor, din moment ce o crestere a numarului acestora "ar ameninta Europa".

Pe 19 ianuarie, ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, a declarat ca, daca imigrantii vor trece prin Romania, in Ungaria, atunci va fi ridicat un gard la granita. Apoi, pe 29 ianuarie, Szijjarto a precizat ca nu va fi construit gard la granita cu Romania si ca oficialii maghiari spera ca tara noastra poate sa-si apere frontierele.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Ungaria gard granita Romania, #Ungaria gard imigranti, #Ungaria Romania imigranti , #Ungaria