Armand Gosu

Armand Gosu

analist, cercetator si jurnalist

3 articole

Armand Gosu este conferentiar dr. la Facultatea de Stiinte Politice a Universitatii din Bucuresti si analist specializat in spatiul ex-sovietic.

Armenii au respins in strada rocada ruseasca

Luni, 23 aprilie, prim ministrul Serj Sargsyan si-a dat demisia. E unul dintre cele mai scurte mandate din istorie, de doar 5 zile. Criza politica se tensionase inca de la primele ore, odata cu aparitia catorva sute de militari in uniforma, condusi de un colonel, ce flutura drapelul armean, care se alaturasera coloanelor cu studenti, in...

Plahotniuc, dormi linistit! Guvernul Ciolos lucreaza pentru tine

Se pare ca demnitarii romani, cu exceptii care inca se cer descoperite, au ratat anul 2015 in relatia cu Republica Moldova. Daca ar fi fost unul ca oricare altul, nu ar fi contat. Din pacate pentru ei, si de fapt pentru Romania, 2015 a fost un an de cotitura dramatica, ce reasaza fundamental intreaga scena politica de la Chisinau. Departe...

Obsesia anti-Basescu a generat un esec major de politica externa

Criza refugiatilor este cel mai important dosar de politica europeana din ultimii 8 ani, de la aderare incoace. Si Romania a apreciat gresit, a jucat prost toate cartile pe care le avea in mana, s-a pozitionat alaturi de Ungaria, Slovacia si Cehia. Ce sa caute Iohannis langa nationalistii-populisti, putin frecventabili, Orban si Fico? Prin...

Ultimele comentarii


Măi să fie, ce fraieri rușii ăștia! :) În realitate, așa cum

constată și d. Goșu, revolta n-a avut legătură cu Rusia, nimeni nu-și propune ieșirea Armeniei din Uniunea Euroasiatică sau din CSTO (alianța militară condusă de Rusia), deoarece nu există alternativă geopolitică. Rusia a avut relații bune cu Sargsyan, va avea relații bune și cu succesorii săi. Cat despre ideea unei "revoluții de catifea" la Moscova, vrabia mălai visează.


niste visatori

sa nu pateasca si ei precum georgienii sau ucrainienii sa-i sature unchiu putin de atata europa


Ptiu, uite dom'ne pana unde a ajuns Soros!

Mai mult ca sigur (in opinia unora ce dau p'afara de desteptaciune) Soros a platit studentii, cateii din Erevan, bebelusii, muncitorii, pe cei ce pun dinti de aur tuturor armenilor, babele, mosii si bineinteles multinationala aia a lor de armata! Bravo armenilor, stiam ca aveti sange inca de pe vremurile comunismului cand "propagam" cu mare drag, bancurile cu Radio Erevan!


"Condiționalități"?

Parca in romaneste se spune "condiții".
Condiționalitate s. f. caracterul a ceea ce este condiționat.


@Vintageov 16.03

- corect ! asha zice shi putin : base e de vina ! :o)))

"Obsesia anti-Basescu a generat un esec major de politica externa"


Dumneavoastra stiti?

Ati scris un articol superb, domnule Gosu. Am intalnit extrem de rar atata rigoare, rationamente atat de clare, totul limpede, argumentat, niciun cuvant de prisosos! A fost o mare placere sa-l citesc, si pentru asta va multumesc! Dar am unele indoieli privind premisa de la care plecati.
Sunteti sigur ca aceasta migratie nu aduce rau Europei? Pe ce va bazati, doar pe faptul ca liderii tarilor mari o accepta? Cam asta e singurul argument care ni se serveste si nu mi se pare suficient. Ei pe ce se bazeaza? Au facut studii asupra acelor fluvii de oameni si au ajuns la concluzia ca nu au alte scopuri dacat cele ce le declara?
Dumneavoastra sunteti sigur, sau umanismul va e atat de mare incat va asumati riscul?
Nici eu nu stiu nimic deoarece nimeni n-a venit cu argumente serioase si, poate spre rusinea mea, nu pot alege sa fim buni fara a cerceta.
Poate ca sunteti printre alesii care stiu mai mult. Eu ma bazez doar pe biata mea intuitie. Imaginile pe care le-am vazut imi sugereaza un grup de oameni pe care niste tineri militari antrenati, deghizati in migranti, ii mana ca sa ajunga in Europa. Cu ce scop? Poate fi unul bun?


Adevarul e ca Basescu a fost un episod dezastruos pentru Romania.

Si efectele o sa se vada in viitorul apropiat.


Fan club

Sunteti ruda?


Idioti utili

Marxistii de la noi, se simt atrasi de neo-marxistii de la Bruxel. Defapt, d-l Gosu ne trage de urechi ca nu suntem idiotii utili ai UE, ne vrea submisivi, fara gandire critica, sa ne predam neconditionat iar cine se opune, primeste anatema, "nationalist, rasist, xenofob, islamofob", etc. Corectii politic la atac.


Osul cui?

Pus osul la ce, la distrugerea europei? Suntem chiar asa de mazochisti? EUSSR manipuleaza mai rau ca si cremlinul.