Bogdan Hutuca

Bogdan Hutuca

deputat PNL

2 articole

Bogdan Hutuca este deputat al Partidului National Liberal din decembrie 2016 si vicepresedintele Comisiei pentru buget, finante si banci. A lucrat multi ani ca expert in Ministerul de Finante. Este un sustinator infocat al libertatii economice si al modelului economic anglo-saxon. Crede ca singura posibilitate de dezvoltare pentru Romania este adoptarea unui stat minimal. Este un admirator al premierului britanic Winston Churchill si al presedintelui american Ronald Reagan. Citatul sau favorit este: "Government is not the solution to our problem, government is the problem".

Rectificarea lui Teodorovici garanteaza recesiunea in Romania

Va spun sincer, am crezut ca, in ceasul al douasprezecelea, ministrul Teodorovici va suna alarma si va incerca sa-i trezeasca si pe colegii sai de Guvern, dar mai ales pe sefii sai, Viorica Dancila, Liviu Dragnea si Darius Valcov. M-am inselat. Eugen Teodorovici avea doua optiuni. Prima era sa continue politica fiscala dezastruoasa de pana...

Top minciuni spuse de Eugen Teodorovici in timp ce zambea frumos la camera

Principala senzatie pe care ne-o ofera actualii guvernanti este ca istoria se opreste odata cu ei. Avem asa senzatia ca in curand urmeaza sfarsitul lumii si ca nu mai are rost sa ne gandim la viitor, ca nu mai are rost sa construim chiar nimic. Spitale regionale cu bani europeni? Ce rost are, doar vine sfarsitul lumii? Autostrazi care sa lege...

Ultimele comentarii


@Pensula 02.14

- pastreaza-ti postarea pentru aneta 3 ! :o)))

"Rectificarea lui Teodorovici garanteaza recesiunea in Romania"


Ce-i pasa monumentului de inteligenta de club care

este DJ Teo ???? Singurului lui scop este sa-si slujeasca stapanii infractori ca sa mai roada din ciolan o vreme. Pariu ca la sfarsitul mandatului datoriile lui vor fi zero ??? Iar datoriile Romaniei vor creste, vor creste ....... Pentru fiecare suta de mii cu care va scadea datoria lui playboy, Romania se va mai indatora cu un miliard.


E foarte simplu

In momentul in care vor trebui sa recunoasca recesiunea, guvernantii mafiei PSD ne vor spune cu zambetul pe buze ca este crestere economica negativa, dar tot crestere economica este !


Kalamitatea PSD, nu stie finante.

Fac prostii pe care si incepatorii le vad. Aduc venituri din viitor. Imprumuta pe baza acestor venituri nerealizate. Creaza inflatie. Promit marea cu sarea si platesc incet, incet. Sau de loc. Plus o mie de alte gainarii financiare de care si un clovn ride.


doua afirmatii esentiale:

1. In ultimii doi ani de guvernare, numarul firmelor care functioneaza in Romania a scazut, in loc sa creasca.
2. de aceea, tot ce am produs in plus in aceasta perioada am cheltuit pe bunuri si servicii din import.

DECI: cu un numar de firme mai mic, in aceasta perioada s-a produs mai mult... iar acest plus a fost cheltuit de cetateni pe produse din import...
singurul repros poate fi facut cetatenilor care in loc sa cumpere televizoare, aspiratoare, cartofi, masini de gatit, frigidere, muschi de vita, chiloti, tomate, ciorapi, sutiene etc. din productia interna inexistenta, le-au cumparat din import... si daca le-au cumparat din import pentru ca indigene nu se produceau, ce au produs si vandut in plus acele intreprinderi mai putine, ca asa afirmi tu, marele Hutuca?!


Bravo Domnule Hutuca!

Aveti un punct corect de vedere si dovediti ca aveti mai mare valoare decat "marele" lider, orban (eternul politruc ce da din picioare)
Va invit sa formati o echipa si sa puneti in practica statul minimalist: mecanisme bursiere si informatie economica transpareta; proceduri si organigrame ce vor usura relatia cetatean-institutie a statului; baze de date inter-institutionale accesibile prin internet pe baza CNP.
Cat despre ceea ce vulpoiul grizonat Teodorovici va lasa dupa dezastrul guvernarii PSD-ALDE-UDMR, avertizati partidul si pregatiti-va din timp a contracara efectele asteptate in 2020 ale actualei politici economice.


Nici vorba ! Teodorovici este si el ca toti ceilalti psd-isti:

nu gandesc si actioneaza la ordinul sefului dragnea !


Pai daca esti parlamentar PNL

nu-i cazul sa-l scolesti pe politrucul Orban?!
Poate puneti ceva pe masa. Mecanisme economice de bursa, organigrame de institutii, proceduri de functionare a unui stat minimal.
Vreau sa vad si-n tara ce-am experimentat acum 20 de ani.
2 zile pentru eliberarea unui act de identitate; baze de date comune pentru evidenta populatiei, taxe si impozite transparente si direct controlabile prin nternet; finalizarea unei tranzactii auto in 5 minute...
Vreau sa vad acest stat minimalist functionand cu profesionisti si depolitizare.
Sunteti in opozitie, in loc de figuratie, e cazul sa ganditi ce ne oferiti. Votul va va costa daca nu sunteti pregatiti.


Comentariu la punctul 5

Nu surplusul marunt de acciza a crescut pretul la pompa al benzinei !

Ca de la PNL-ist la PNL-ist.
D-le dep. Hutuca, cred c-ar fi de datoria noastra sa informam corect populatia, cu privire la adevarata cauza a cresterii vertiginoase a pretului benzinei la pompa.

Se stie ca cu cit o piata dovedeste o dependenta mai mare de un produs de larg consum, cu atit pretul acestuia poate fi croit dupa “limita de suportabilitate a pietei respective". Asadar sint ocolite modalitatile cuviincioase de-a forma pretul, prin acoperirea costului de productie plus o marja comerciala rezonabila, adoptindu-se conceptul de “ajustare la limita de suportabilitate a pietei respective". Suportabilitatea la rindul ei e data de disponibilul banesc, pe care societatea il consimte ca fiind acceptabil in mentalul ei colectiv, ptr a fi alocat produsului respectiv.

Stim cu totii ca PSD a marit dramatic (si pe alocuri nesustenabil) veniturile unei mari parti din corpul de salariati bugetari. Aceasta marire a indus in piata furnizorilor de combustibili, la aparitia convingerii ca pietei careia i se adreseaza i-a crescut semnificativ pragul de suportabilitate, in consecinta au crescut pretul la pompa, cu scopul evident de a-si mari marja de profit.

Eu la afirmatia publica a dlui ministru Teodorovici facuta in ideea eliminarii curinde a acelei supraccize de 0,07 € m-am adresat public dinsului si l-am indemnat sa nu elimine acciza, intrucit pretul la pompa nu va scadea decit simbolic, incasarile de acciza la buget / 1000 l de combustibl vor scadea si ele, singurii cistigatori ai unui asemenea demers fiind benzinarii. Deci nu Statul, nu populatia, doar benzinarii. Nu cred in asertiunea ca acea supraacciza ii face pe transportori sa alimenteze in strainatate.
Nici nu mai spun ca Romania are un procent de taxe si accize de doar 52% din pretul la pompa al benzinei, comparativ cu media europeana care se situeaza la 60%...

p.s. statul minimal e o convingere nu liberala, ci chiar libertariana, paguboasa ptr mersul echitabil inainte, este echivalentul deschiderii largi a portilor ptr capitalul rapace, ptr are doar profitul conteaza, nu si nevoile fortei de munca. Iar noi dorim la urne voturile fortei de munca, a electoratului. In cabina de vot nu intra marele capital industrial sau financiar, ci omul de rind care doreste ca Patria sa-i fie condusa responsabil in beneficiul Natiunii din care face parte.

Sorin Aradean


Aveti dreptate domnule deputat, dar

PNL e foarte asemanator marelui partid stat din multe puncte de vedere. ca partid de opozitie continuati pe linia dezamagirii electoratului, aratatnd ca nu ati inteles nimic din rezultatul ultimelor alegeri cand ati adus PSD-ul si aliatii sai la guvernare Si am sa va dau cateva exemple: deputati PNL voteaza sau propun legi populiste si care apara infractorii, eventual trec prin parlament in procedura tacita. PNL-ul nu s-a curatat de baroni si de persoanele care au stricat imaginea partidului, cu probleme penale, etc. Ultima gafa a fost cu initiativa in tandem cu parlamentari PSD cu sesizarea Autoritatii pentru protectia copilului in legatura cu clipul video "copii referendumului" . Cand ai un asemenea parlamenar precum deputatului PNL de Timis Pavel Popescu care declara ca nu stie ce a semnat, ori il dai afara sau ii ceri demisia: https://www.opiniatimisoarei.ro/am-semnat-ca-primarul-pe-viitor-si-tata-daca-imi-va-cere-o-semnatura-am-sa-verific-de-doua-ori-inainte-explicatia-halucinanta-a-deputatului-pnl-de-timis-pavel-popescu-pentru-iscalirea-sesizari/06/11/2018?fbclid=IwAR3crCMvf3jZiT-8qyn1fx9XBHj3Lz4jd88r0o9s-s8dsztErZ0KNUqgBKM