Claudiu Vrinceanu

Claudiu Vrinceanu

economist

6 articole

Claudiu Vrinceanu este economist, iar in prezent dezvolta mai multe proiecte de consultanta si de antreprenoriat. El a fost secretar de stat in Ministerul Economiei in perioada decembrie 2015-ianuarie 2017, cand a fost implicat, printre altele, in realizarea Strategiei "Romania Competitiva". Acum isi propune sa creasca ecosistemul antreprenorial din Romania mai ales pe zona educare si de internationalizare a capitalului autohton.

Fondul Suveran: O "valiza" cu active de miliarde de lei, la dispozitia politicenilor

Asa cum ne-a obisnuit deja de aproape doi ani, PSD continua neabatut aplicarea Programului de Guvernare care in realitate are doar doua puncte: (1) cum sa bagam cat mai adanc mana in banii publici si (2) cum sa nu ajungem la puscarie dupa ce am facut asta. In prezent, se deruleaza un episod - cheie din acest program: crearea Fondului Suveran...

De ce avem nevoie de pensiile private: un manifest pentru cei care au intre 30 si 50 de ani

Avem parte zilele acestea de o controversa aprinsa cu privire la meritele Pilonului I de pensii prin comparatie cu Pilonul II de pensii. Faptul ca vorbim de Pilonul I si Pilonul II este de natura sa semene foarte multa confuzie: multi contribuabili trag concluzia gresita ca cele doua sisteme ar fi de fapt asemanatoare, doar ca primul este...

Executia bugetara 2018, primul episod: Prezentul este blocat. Viitorul, sacrificat

O dezbatere despre raportul privind executia bugetara pe primul trimestru al anului 2018 trebuie sa analizeze PREZENTUL, prin calitatea executiei finantelor publice, si VIITORUL, adica felul in care sunt afectate investitiile. Asa cum am aflat cu totii, primul trimestru din anul 2018 a adus in continuare un declin al veniturilor pe care...

Incoerenta Guvernului retrogradeaza Romania in grupul tarilor complicate pentru afaceri. Antreprenorii si cetatenii au de suferit!

Guvernul ar trebui sa implementeze masuri care sa usureze modul firmelor de a face afaceri, nu sa le faca acestora viata mai grea. Un studiu care face inconjurul presei internationale plaseaza Romania, in primul an de guvernare PSD-ALDE, in grupul celor mai complicate tari din lume pentru business, din perspectiva legislatiei fiscale,...

Opriti atacul asupra pensiilor: Motive puternice pentru ca guvernul sa nu se mai atinga de Pilonul II

Retorica dinspre Palatul Victoria si de la Ministerul de Finante s-a nuantat in ultima vreme. Dupa gafa de anul trecut din declaratia fostului ministru, Ionut Misa, care spunea inca din prima zi a mandatului sau ca Pilonul II ar putea fi desfiintat, acum se pune pe tapet varianta ca acesta sa devina optional, subiect reluat de ministrul...

5 (cinci) ministri ai Economiei in 12 luni: Zero viziune, masuri si idei care arata un etatism curat

Urmaresc si sunt implicat activ in fenomenul economic de 13 ani si constat ca ultimul an a reprezentat cea mai atipica perioada din perspectiva viziunii economice a tarii noastre prin vocea si actiunile demnitarilor implicati in institutiile de resort cu impact in economia reala. In mod concret, Guvernul ne-a propus nu mai putin de 5 (cinci!)...

Ultimele comentarii


Cu pilonul II de pensii

vor fi probleme in urmatorii 10 ani, datorita scadererii veniturilor din actiuni, dividente si alte forme de investitii, cauzat de o noua crza economica mondiala.
Deja rezultal economic pe luna octombrie este nul!
Avertismentul este facut public de case de pensii private occidentale cu traditii in sistem.


Afacerea vietii lor

Cred ca Dragnea si Valcov vor sa faca din asta afacerea vietii lor. Iar gloata parlamentara voteaza, voteaza...

PS Toti cei care scriu la rubrica "Invitati" procedeaza la fel. In ultima vreme si la interviuri. Nu cred ca e dorinta autorilor, ci a ziare.com, ca sa-i fereasca de comentatori prost crescuti.


Fondul Suveran: pusculiza lui Daddy si Valcov. Cu pilonul II nu a

mers, poate tine cu Fondul Suveran.

PS Apreciez foarte mult umorul din titlu, cat se poate de actual: "Fondul Suveran: O "valiza"... pierduta si gasita :)


psd aplica schema teldrum la nivelul romaniei

chiar daca pierd,voit sau nu,puterea politica,
vor detine puterea economica absoluta iar
eventualii noi guvernanti vor face figuratie.

sint curios daca gasca de la ccr va fi de acord :)

ps
de ce e nevoie de acordul adminului pt a comenta
un articol ?
am mai intilnit bariera asta la articolele
lui gabriel peiu.


Speram ca dupa valiza cu documentele teldrum sa nu mai existe si

valiza fondului suveran, adica sa nu se mai infiinteze acest fond de hotie mafiota psd-ista !


sile 14,57. Eu ti-am pus punctual doua intrebari si fara sa

raspunzi la ele, ai trecut la vise...
Ai trecut in genul propagandistilor de partid, pe care ii intrebi de ce in RO 0,1% din pensionari, respectiv aia cu pensii speciale mananca la fel de multi bani cat majoritatea pensionarilor, aia 72% care pe principiul contributivitatii au pensii de subzistenta ce variaza intre 1000 si 1450 lei !
Cred ca daca acu vre-o 20 de ani nu ai fost secretar de partid, desigur ca ai un inaintas in familia ta care a fost.
Altfel imi raspundeai la intrebari si nu ma bagai in balarii propagandistice.
Deci sile daca vrei sa iti dovedesti cat de cat onestitatea, spune-mi de ce sumele cu care am contribuit anual, traduse in valuta, sunt acum mai mici in valuta, dupa cum imi arata mie datele de la ASF !
in al doilea rand, spune-mi de ce ASF nu da mostenitorilor contributorilor ca si celor care au plecat definitiv din RO sumele cu care au contribuit acestia, motivand vidul legislativ. Sunt in aceasta situatie peste 3 milioane de contributori !
Ce se intampla cu bani lor mai sile ? Poti sa-mi spui ?
Poate ajunga sa cred si eu in al pilon II !


Nimeni nu va plăti dacă nu e obligatoriu.

Dar apoi va dori indemnizația minimă de 520 lei .. acum! Altă prostie a guv. BOC. Ia banii pe care-i meriți! Dar cand specialii nu merită .... praf in ochi!


Info e moderatorul! A apărut ca BMV X5 din prima

Puternic și expresiv! Nu mă lasă să-l critic. Și nu am vorbit urat! Forum democratic nu glumă!


Pari foarte informat

de aceea te intreb:
- De ce nu colectează statul TOT CAS-ul datorat? Are aparat administrativ și represiv foarte bine plătit, inclusiv cel din penitenciare.
- De ce să nu-mi facă și statul un serviciu dacă tot plătesc 40 ani și iau pensie 3,85 ani?
- Dacă lucrez pană la 60 ani și dau colțul din contribuțiile mele plătesc un securist pensionat la 45 ani?
- De ce trebuie pensii speciale care nu au legătură cu contribuția (Magistrați, Curte de Conturi, Armată, SRI, Poliție)?
- De ce sunt indemnizații de parlamentar? Pentru mult somn in parlament și traficul de influență care-l fac?
- De ce nu abrogă legea pilonului II de pensii? Le e frică să nu iasă cu capete sparte?


Ai ghicit, exact asta este

"Daca iei din aceste procente furi de la gura actualilor pensionari"

Ai ghicit, exact asta este. Sumele incasate din Pilonul II sunt cam 7,5 miliarde de lei. Sumele necesare de pensionarii "speciali" sunt 8 miliarde de lei anual (150.000 de pensionari "speciali")

Deci, astia 5 milioane de oameni care cotizati la Pilonul II, faceti bine si renuntati cat mai repede la pensia asta privata. Cum puteti sa fiti atat de cruzi si sa nu ii dati banii din pensia voastra lui Dogaru si compania?

P.S. Solidaritatea intre generatii ar trebui sa functioneze in ambele sensuri. Generatia actuala deja plateste 22% din venituri la fondul de pensii Pilonul I, in conditiile in care pensia din pilonul I o sa fie cu siguranta insuficienta. Pentru pensia din Pilonul II au mai ramas doar 3.75% din venituri, atat a decis guvernul in ianuarie. Statul vrea sa il ia si pe aia, ca a ajuns la fundul sacului cu pomenile demente. Ce se va intampla cu generatia asta la pensie? Dumnezeu cu mila, la 2.5 pensionari pe un angajat (prognoza 2040). Cu ei e cineva solidar? Chiar nu intelege nimeni ca generatia actuala, presata din toate partile de taxe si impozte si fortata sa traiasca intr-o tara fara sosele, spitale, scoli o sa isi ia lumea in cap si o sa inceapa sa cotizeze la alte sisteme de pensii, prin Germania, Franta, Italia sau Canada?