Gabriel Liiceanu

Gabriel Liiceanu

scriitor

1 articol

Sa mintim din patriotism

Stiu ca astazi ar urma sa fie "judecata" de catre Consiliul de onoare al Ordinului "Steaua Romaniei", asemeni "faptei unui raufacator", declaratia pe care domnul Cristian Preda (Cavaler al Ordinului) a facut-o in calitatea sa de europarlamentar independent, in plenul Parlamentului European (PE) la 29 noiembrie 2017, recurgand la faimoasele...

Ultimele comentarii


Ok ..

Avem păreri deferite. Dar la alegeri s-a văzut că multă lume e de aceeași părere cu mine.


Tocmai ..

Am zis că alți strămoși și-au dat viața pentru țară. Oare liiceanu ce/cat ar putea să dea pentru țară ?
Ok .. concepte greu de ințeles .. ține de neuroni ..


Pe ce se bazează Cenzura pentru defaimare

Tupeul cu cenzura pentru defăimare se bazeaza pe frica intelectuală de patriotism in postromanism. Unii se declara mandri ca sunt romani si unionisti, altii de 27 martie la Centenarul recuperării Basarabiei, nici in presa, nici macar pe Facebook, desi istorici sau analisti, nimic, autocenzura, se ocupă doar de Ciuma Rosie sau de Trump!


@marinov

Asta a cerut-o tzatza Plumb in urma cu ani!
Exista si video cu momentul cand tzatza cerea acest lucru,inclusiv blocarea fondurilor europene pentru poporul roman!
Diferenta este ca intelectualul Preda cere acest lucru ca o reactie la distrugerea statului de drept si legiferarea coruptiei de mafia PSD-ALDE-UDMR,in timp pe tzatza Plumb o cerea contra lui Basescu si Boc,pentru ca se luptau sa instaureze statul de drept si independenta justitiei!Teo


Ce legatura are postarea ta plina de venin impotriva

celor mai buni ca tine cu speta in discutie? To ce reusesti este sa iti discreditezi comentariul singur. Toti cei citati de tine au merite, fie si numai literare unii di ei. Dar tu ce ai in afara de oftica si minciunile aruncate?


Amice confunzi stramosii cu cotarlele astea lase care se

ascund in cladirea parlamentului si in spatele jandarmilor. Si nici toti stramosii nu au fost drepti, sau si-au dat viata pentru patrie. De multe ori, am avut in neam, chiar la conducerea tarii ca si acum, tradatori, lasi, mincinosi, si incompetenti. Singura scuza pe care le-o poti gasi acestor derbedei agramati este ca sint produsul undei lungi perioade de dictatura.


@ fomofo; bine te-am regasit cu sanatate

Ma tot intreb ce se intampla cu poporul nostru?! si incerc un raspuns in mintea mea;!!
Se pare ca trecerea de la o dominatie la alta a format un popor "Indiferent" in fata propriului destin; un popor supus, pasiv, resemnat, mereu rabdand, dar niciodata capabil de a se impune; un popor cu o mare lipsa de energie ofensiva si curaj, care s-a tot lasat calcat in picioare de toti neavenitii unei geografii miscatoare, ce-au incercat si tot incearca sa ne dezmosteneasca ca natiune si cu tot ce-am avut mai Sfant, iubirea de oameni si de pamant.
Asa am ajuns noi dupa cataclismul comunismului, o natie fara busola, nascuti intr-o tara in care activitatea principala a fiecarei generatii in parte sa fie aceea, doar, de a REGRETA, ca nu am putut schimba nimic !!!
In timp ce unele natiuni pierd razboiul puterii lumii din vanitate, romanul nostru il pierde din "pasivitate"!!
Am ajuns o natiune fara dorinti, fara aspiratii, un popor sceptic si bolnav care parca asteapta sa-i cada "Imparatia cerului" in cap !
Eu personal, am avut,...si inca mai am speranta si increderea ca se va naste o noua generatie a acestui popor, care sa-i schimbe complet starea lui de SPIRIT; si poate ca doar atunci Occidentul v-a intelege blestemul istoriei noastre ca natiune !
Sanatate infinita iti doresc,.. mie mi-a lipsit un timp,...dovada tacerea mea si sa auzim numai de bine.


Condamnatilor penali ca bradisteanu de ce nu li

s-a retras ordinul ? Aici este foarte clar ca el nu-l mai merita daca l-a meritat vreodata ... Preda a criticat guvernarea mizera a celor de la alde psd nu Romania ! Faceti mereu confuzie intre Romania si belina lui dragnea ...


Mestere, tu esti inca pe vremea lui Ceasca

Aici se vorbeste de Steaua Romaniei a lui Cuza nu de Steaua Republicii a lui Ceausescu. Vai de capul ala de militian al tau, habar nu ai ce scrie in articol!


Domnule Gabriel Liiceanu, degradarea mintala, morala, sociala,

...economia redusa la subzistenta, impostura si analfabetismul alesilor unu si unu, decadarea, declasarea bipedismului intr-o ierarhie in care cel mititel scarpina si paduchereshte masulul alfa, ne-au haladit de la "Moarte intelectualilor" si de la "Noi muncim, nu gandim".
"Vox populi, vox Dei".
Sau vax !
Il apreciez statornic pe Domnul Preda.
Inadecvatul !!!
Proposul domniei voastre este imn gandirii.
Insa el nu are nimic de-a face cu "IMGB face ordine".
Procedez la vorbire (fie si voroava) reductiva :
Eu, unul, in locul domnului Preda, nu m-as tine ca orbul de bat de inalta distinctie, fie si de mi-ar fi dat-o Cuza insusi (in travesti).
Caci orice incordare, e diminuare de sine.
Nicidecum cel "Domnul a dat, Domnul a luat, Domnul fie laudat".
Aici reantalnim o pilda de sorginte araba, potrivit careia, un om este salvat de un altul de la accidentul taierii unei maini. Salvatorul ii trece zilnic pe la gard salvatului si ii aminteste de ziua binefacerii sale, pana acolo unde cel salvat, isi taie la topor mana pe butuc si i-o arunca binefacatorului peste gard.
In act nu de libertate, ci de eliberare.
Altfel, domnule Liiceanu, traim in desenul animat "Diabolo et Satanas" de William Nanna si Joseph Barbera (aia cu "Aventurile in Epoca de Piatra", totuna)
Va amintesc aceea ca Satanas, insotit de cainele sau Diabolo, urmaresc un porumbel, postas, o mandra colomba, cu sofisticari ce tin de "Acesti nebuni minunati si masinile lor zburatoare" in care absurdul - zburator si capcana - nu se sfieste sa fie char si doua domestice fiare de calcat aidoma celor doua caramizi din bancul "Castram camiloi fara durere", in care ni se explica absenta durerii prin asigurarea ca nu ne prindem degetele intre caramizi cand stalcim energic, alipindu-le brusc.
Va amintesc aceea ca diabolo si Satanas, primesc instructiuni de la un alt bezmetic, invizibil dar audibil, de la un "Shef, da, shef", ale carui nemultumiri sunt orcand de indurat urechilor, daca amenintarea sefului nu urca pana la amenintarea retragerii... medaliilor.
Cand amenintare iashte, cainele Diabolo rade parshiv si ascuns, discret, dar in sfarsit multumit si el de ierarhie, subordonare si decizii.
Intre "A fi" si "A avea" nu-i alegere ci haul cascat de tarnacoapele trotzkiste din iunie '90, pline de... Viceversa, ca-n Mexic.