Ion Andrei Gherasim

Ion Andrei Gherasim

presedinte executiv la Fundatia Corneliu Coposu

4 articole

Ion Andrei Gherasim este presedinte executiv la Fundatia Corneliu Coposu. S-a nascut la Cluj pe 26 martie 1970. A facut studiile gimnaziale intre 1976-1984 la Scoala nr.15 din Cluj. Intre 1984-1988 a urmat liceul de filologie-istorie "Ady-Sincai"(actualmente Colegiul Gheorghe Sincai) din Cluj. La putin timp dupa evenimentele sangeroase de la sfarsitul anului 1989, mai precis pe 26 decembrie 1989, a devenit seful de cabinet si secretar personal al presedintelui PNTCD, Corneliu Coposu. Intre 1991-1995 a urmat Institut d'Etudes Politiques din Grenoble. S-a intors in tara definitiv in iunie 1995. Din iunie 1995 si pana pe 11 noiembrie 1995 a redevenit seful de cabinet al Seniorului Coposu, putandu-se spune ca a fost primul si ultimul lui sef de cabinet.

Moralitate si crestin democratie

Sintagma "crestin" nu trebuie sa fie doar un adaos la denumirea unei formatiuni politice, care se declara "crestin-democrata", ea trebuie sa preceada si sa se impuna celorlalte definitii. Nici politica, nici democratia si in nici un caz crestinismul nu pot fi mijloace in vederea unui scop si al unui interes personal, ele sunt obiective,...

Manipulare, minciuni, distrugeri - istoria vie a unui iunie sangeros

Prima parte: 7.40 - 7.45, nea' "Cafeluta", soferul de pe Dacia neagra de la BTT, cu care se deplasa presedintele Coposu, vine sa ma ia din Gradina Icoanei, acolo unde stateam la matusa mea Doda, asa cum facea in fiecare dimineata, incepand cu luna februarie. Il intreb, ca de fiecare data, daca totul este in regula. El imi raspunde: "Da, ce sa...

Votul liber - un drept suveran obtinut prin jertfa si sange de martir

Unul dintre cele mai importante castiguri de dupa decembrie 1989 este votul liber. Dupa libertatea obtinuta cu lupta, sacrificiu si sange, de catre cei care aproape o jumatate de secol nu si-au lasat constiintele sa fie pervertite de morbul bolsevismului si al comunismului, votul liber reprezinta un castig deosebit de important pentru romani si...

Intre bine si rau, intre constructie si stagnare, intre adevar si intuneric. Seniorul - adevaratul vizionar al Romaniei post-comuniste

S-a scris mult despre presedintele Corneliu Coposu, mai ales in anii '90, cand influenta si personalitatea lui au marcat o epoca importanta din istoria Romaniei. In zilele fierbinti ale evenimentelor din decembrie 1989 si in decursul anului 1990, a fost politicianul cel mai hulit, cel mai neinteles, cel mai urmarit, cel mai periculos de catre...

Ultimele comentarii


Se pare ca ne indreptam tot mai mult spre crestinism nu democratie!

Popii incep sa faca toate regulile si sutin politic conditionat pe cei care le inlesnesc afacerile.Morala lor a ajuns cea a cistigului, iar printii bisericii au situatia economica si sociala a clerului feudal!Unde este oare crestinismul acela simplu si sarac, in care Mantuitorul era egal cu credinciosii in Dumnezeu?Treptat zilele de sarbatoari religioase si oficiale vor ajunge la 358. Crestinismul acesta partizan puterii - rupt de originile sale morale si existentiale, ne inunda treptat viata economica, sociala si PERSONALA - incit o sa traim de la o sarbatoare religioasa la alta si sa lucram numai 7 zile pe an.


Iubirea. adica...Miscarea. sau, mai simplu spus, insasi Viata!

crestin-democratie
...adica?!

aceasta alaturare de cuvinte, care se constituie intr o definitie,
ne spune ca democratia nu cuprinde si crestinismul
si ne mai spune ca nici crestinismul nu cuprinde, in sine, democratia.

pai...atunci cind vorbim despre crestinism, folosim Esenta, ca ce altceva sa folosim, or esenta este ""Iubeste pe aproapele tau ca pe tine insuti".
Deci ca pe tine insuti!...
pai mai democrat de-atit ce ar putea fi?! Ca asta inseamna ca omul sa se miste fiind condus de Sinele sau. de unde rezulta ca Crestinismul cuprinde in sine Democratia.

Democratia o cuprinde in sine Crestinismul?!
pai hai sa vedem...

"Democratia", pe romaneste, inseamna "puterea poporului"
Deci a poporului!
a poporului care se manifesta ca un Intreg!
pai singura Miscare disponibila in Intreg este...Iubirea!, pentru ca e singura capabila sa se exprime fara sa genereze reactiuni!, adica fara ca acestei Miscari se i se opuna cineva, oricine ar fi el, dar parte a Intregului !
de unde rezulta ca Democratia cuprinde in sine Crestinismul.

si atunci...cind s-a nascut aceasta Definitie, Crestin-Democratia?!
...ca ea exista, am mai auzit-o, dar se vorbeste despre ea chiar in articolul de mai sus...!
pesemne ca ea s-a nascut atunci sint omul s-a departat de Esenta comuna oricerei Miscari, mai altfel spus cind s-a departat se Esenta care se regaseste in tot ce Misca in Creatie, aceasta Esenta fiind Iubirea.

Iubirea fiind insasi Miscarea. Adica Viata. Adica Adevarul. ...de-asta fiind si Calea.


:)

puterea nu este un drept... nu este o datorie... nu este o obligatie.
pentru ca nimic din toate astea nu e Iubirea!


tinerii batrini

"Tinerii care au ales calea grea a politicii trebuie sa fie intariti in convingerea ca nu au facut-o pentru parvenire sociala sau materiala, nu din interes sau vanitate, ci cu intentia clara de a sluji tara, neamul si pe toti aceia ce au nevoie."

Pentru ca tinerii sa aleaga calea politicii, definite ca mai sus, e necesar ca si calea sa i aleaga pe tineri. Impresia mea e ca o astfel de cale nu exista, astazi, prin urmare singura cale disponibila tinerilor care aleg parcursul unei politici definite ca mai sus ar putea fi cea pe care ei insisi o Definesc!

Ar putea fi..., dar are sanse sa si fie?!
Are! Are tot atitea sanse pe cite sanse are pentru implinire "Iubeste pe aproapele tau ca pe tine insuti".

Domnule Gherasim, tinerii despre care vorbiti nu se manifesta in politica, astazi. Si nu se manifesta pentru ca Dinamica pe care ei ar genera-o in Intreg se afla, fara ca ei sa si doreasca asta!, in opozitie cu dinamica inradacinata de macar 30 de ani, pe aici... Ar Rasarii si ei, ca pare a fi ceva de bun-simt..., dar nu numai ca sint lipsiti de Lumina, dar mai sint lipsiti si de Caldura. Singura varianta disponibila, in opinia mea, e aia in care tinerii astia rasar pentru ca lumina si caldura E in ei.

in orice caz, tinerii despre care vorbiti par a fi deja batrini... dar nu zic..., sint sigur ca exista si specimene de-astea prin neam...


Parca vad

cum se vor napusti progresistii si activistii asupra acestui articol si asupra tanarului autor crestin.


Ion Andrei Gherasim,

Nu sunteti singur!
la Cluj e si Papahagi si pe aproape, Neamtu. Impliniti conditia: " cand doi sau trei se unesc sa ceara un lucru, prin credinta, le va fi dat".
Visez din toata inima si mintea, cu ochii deschisi, in Romania un partid cu adevarat crestin intr-o lume si mai ales o Europa post crestina.


Democratia si crestinismul

Crestinismul si democratia sunt antagonice.
Doua naturi; naturi care se lupta intre ele,
Democratia reprezinta natura umană, binele si raul.
Crestinismul real manifesta natura divina, dreptatea lui Dumnezeu.
A pune democratia langa crestinism este o greseala facuta de taranisti, fiindcă nu are logică. In schimb comunistii separa crestinismul de democratie, negandu-l, pe alta logică, logica democratica.


Daca faceti ceea ce cred eu ca faceti, va urez succes!

Sa fie intr-un ceas bun!


Toate acestea au nume si fete: Iliescu, FSN-PSD etc.

Toti membrii CFSN, mai putin Doina Cornea, care habar-n-avea ca este membru al organizatiei, trebuie luati si incarcerati pe viata, averile lor confiscate, rudele si prietenii cercetati. Securitatea, Militia si Armata au fost si sunt uneltele comunistilor.


Securistii nu s-au predat...

In ziua de 13 iunie ma aflam in Bucuresti. Am vazut autobuzele incendiate si am fost martor la sosirea ,,trupelor IMGB" , imbracati in salopete noi-noute, perfect aliniati si urland din toti bojocii ,,IMGB face ordine". Ciudat este ca jumatate au atacat Universitatea, ceilalti atacand sediul Politiei Capitalei !!! Mie mi-a fost clar ca erau de fapt trupe de Securitate.
La CPL Ramnicu Valcea, aceiasi care comandasera confectionarea batelor pentru Timisoara in decembrie 1989 au venit sa mai faca o comanda in seara zilei de 13 iunie 1990. Muncitorii i-au luat la goana...