Mihai Sandu

Mihai Sandu

consilier parlamentar

4 articole

Mihai Sandu este consilier parlamentar cu o experienta de peste 3 ani in Camera Deputatilor, doctorand in stiinte politice si relatii internationale si absolvent de stiinte politice, istorie si relatii internationale. A mai lucrat la Administratia Prezidentiala si MAE.

Romania arde intr-o poveste cu balauri si caravane

Romania fierbe. In jur, aerul acid inca mai lacrimeaza si ustura...ustura atat de tare incat ajunge dincolo de suflet. Romania de astazi arata ca o poveste din vremuri demult apuse, cu balauri care scuipa foc si gaze, cavaleri temerari ce incearca sa ii infrunte si cu oameni inversunati care fie isi arunca inima in cuvinte de furie,...

Ceva se intampla cu noi

Saptamana trecuta, intr-o scurta escapada, m-am regasit intr-o vale inverzita splendid izolata de munti si de Cheile Gradistei, abia zarite in departare. Aer curat, peisaje, mireasma ierbii cosite si o mica surpriza - o tabara de muzica folk. Nu e aici locul pentru a descrie energia de care m-a umplut seara petrecuta in vale. Ceea ce m-a...

Lipsa educatiei naste coruptie si faliment national

Intr-o zi de 11 iulie, in 1780, Samuil Micu si Gheorghe Sincai editau prima gramatica a limbii romane, in limba latina. In conditii total potrivnice, inaintasii nostri s-au luptat pentru limba romana si pentru istoria noastra, pentru ca romanii din Transilvania si cei din Tara Romaneasca si Moldova sa ramana impreuna, umar langa umar, frate...

Mai stim cine suntem?

Ma numesc Mihai Sandu. Am studiat, pasionat, istoria si politica si activez in zona tehnica a politicului de la inceputul carierei profesionale. Am activat in principalele institutii ale statului roman, la nivel executiv si legislativ. Am evoluat, involuat, vazut, tacut, trecut peste, placut, urat. Am inteles ca rabdarea e o calitate necesara....

Ultimele comentarii


Tinerelul meu scumpel Mihaitza Sandel, ia sama, bre, la ceea ce...

...scribuiesti !
Iubesc zdravan poezia, retorica lui Lucretius, si cate si mai cate.
Regret ca in metafora ta cu balaurul, nu ti-ai amintit de Basmele lui Petre Ispirescu, potrivit caruia, Balaurului, daca ii tai doar un cap, ii cresc in loc sapte.
Ele trebuie taiate deodata, deopotriva.
,a noi se intampla o tampenie nostima in desen animat scurt ca-n bunoara Gopo, devenita tragedie despre care, iti promit ca istorisind-o, macar vom surade impreuna.
Sunt ani de pe cand am vazut, trait acest act scurt si cult, la Tv.
Ti-l istorisesc asemeni unui vis :
Se facea ca Fat-Frumos, tagadam-tagadam cu calu-i alb si sulitza-i inversunata in sensul lui "Die, mai 'nainte", se indreapta spre Balaur, si-l rapune, daaà, fratzie.
Apoi ii scoate ciorchinele de chei de la brau, si incercandu-le, una dupa alta, reuseste sa elibereze fecioarele din pestera, grota, pivnita, care dau iama pe salvator.
Constient ee consecintele actului sau, Fat-Frumos face grabnic resuscitare Balaurului, speriat de cea invazie a fecioarelor recunoscatoare.

Sau, mai simplu :
Fat-Frumos prin zavoi, iaca da peste o broasca raioasa.
Dar, iata ca faptura ii si vorbeste :
Frumosul meu, sunt o mandra printesa. Vrajitoarea cea rea, m-a transformat in broasca.
Da-mi o pupa, si-apoi redevin printzesa.
("Si-apoi 'om vedea ca-i bine,Si-apoi 'om oac-oac"
Pupa Fztul meu cel natarau, face brooasca doua tumbe, apoi redevine printesa.
Fatul se uita, aooi se mira, si la urma zice :
"Mai bine ramaneai broasca...."


Povestile sint frumoase, educative si stirnesc creativitatea.

Dar nu exita nimic mai util acum decit educatia politica masiva, din usa la usa. Electoratul insetat poate fi dus la fintina, dar daca da cu piciorul la galeata, ce vom face?


Articol din ciclul "De ce ne-ati facut sa plangem? Doar pentru ca

..am aruncat cu pietre si v-am batut colega?"

Zilele urmatoare Jandarmeria ar trebui sa prezinte filmul mitingului de vineri! Sa vada toata lumea ADEVARUL!


De acord, însă...

...cred că primul semn al acestei conștientizări a fost dat in ianuarie 2012, atunci cand Raed Arafat era in pericol să-și piardă funcția. Ulterior, in 2013 (Pungești, Roșia Montană). Acest suflu nou a fost evidențiat in noiembrie 2015 (Colectiv), iar in ianuarie 2017 era deja consolidat, astfel incat a fost posibil un uriaș protest doar o lună mai tarziu.
Nu contează ce partid simpatizăm? Alți tineri și oameni de bine, ascultători ai aceluiași folk, consideră că protestatarii de azi greșesc și sunt impotriva campaniei recomandate de tine la sfarșitul articolului. Și lor le pasă de modul in care va fi condusă Romania incepand de maine (din păcate, nu văd modul in care este condusă azi...).


Strategia MU13PSD

Tocmai asta e: PSD s-a bazat pe naivitatea (ca sa nu-i zic prostia) electoratului facand promisiuni fara acoperire. De fapt singurul lor scop a fost sa puna mana pe putere si sa guverneze si legifereze discretionar. Va veni totusi timpul cand vor plati pentru asta. E tot mai aproape.


Despre vointa si putinta

Intre a vrea si a putea e o mare diferenta. Astia majoritarii care zici ca VREA mariri trebuie intrebati; De unde daca nu munciti? Si aici ma refer la marea masa de asistati sociali, multi dintre ei suferind de depresie. Ca sa vezi. Ce raspuns ai la intrebarea de unde? Fara imprumuturi, te rog.


pensii & salarii vrem DA! "depinde doar de fiecare din noi"!!!

E o naivitate (ce cuvint politicos!) sa crezi ca poti cistiga alegerile cu: coruptie, penali, autostrazi, etc.


"pasi, pana la referendum" INFORMAL = ignorat de parlament!!!!

electoratul majoritar VREA mariri de salarii & pensii!!! ATIT!!! coruptia, autostrazi, penali??? = subiecte pt. 10-15% electorat....cei care vroiau schimbarea (6 milioane!!) au plecat acolo unde schimarea s-a facut de f.f. mult timp!!!


Pana la vot, ni se ofera ocazia de a face un pas ...

... in directia pe care ne-o dorim, prin semnarea initiativei "Fara penali in functii publice".
Este posibil sa iasa ceva din ea, cu ajutorul nostru, sau nu, dar indiferent de final, cel mai important rezultat ar putea fi solidarizarea noastra la un principiu.
Principiul nu se numeste, injurios, M***PSD (lucianp, nu acesta este subiectul articolului!), nu are in vedere pozitionarea contra unui partid, sau pentru alt partid, ci vrea sa curete TOATE functiile publice de oamenii DOVEDITI ca nu au respectat legile, indiferent din ce partid ar proveni.
Ar putea fi un pas urias!
Repet, depinde doar de fiecare din noi!


Fiecare bob de nisip e important ca sa incline balanta

dar ultimele au cea mai mare greutate pentru a atinge masa critica. Cu fiecare semnatura se apropie de pragul de 500 000. Apoi, urmatorii pasi, pana la referendum. E inca o ocazie pentru cei carora le pasa, sa se exprime. Si nicio ocazie nu trebuie ratata.