Raluca Alexandrescu

Raluca Alexandrescu

conf.univ. Stiinte Politice

1 articol

Raluca Alexandrescu este conferentiar universitar la Facultatea de Stiinte Politice a Universitatii din Bucuresti.

Strategia PSD 2040, noua Constitutie a Partidului-Stat?

La Aeroportul Otopeni, chiar in stanga holului mare de la Sosiri, intr-un colt bine luminat si vizibil, troneaza un bust al lui Decebal. E inconjurat de o sumedenie de imagini si citate lamuritoare, care plaseaza poporul roman in frumoasa traditie a national-ceausismului, intr-o continuitate dacica fondatoare si integral izbavitoare....

Ultimele comentarii


A cui e vina daca Opozitia nu e capabila sa

..gandeasca o Strategie pe 20 ani, asa cum au toate tarile(nu doar comunistii))))))


Eu zic sa vorbiti mai in soapta

ca se trezesc trolii psd si va fac praf, pentru ca nu integeti geniul din spatele acestui program pe termen lung.


Psdeul vrea sa-si asigure posibilitatea sa poata fura legal pe

termen lung, si de a-si asigura fonduri pentru partid pina in 2040. Este un plan evident, dar ingenios, pentru ca ii va pune pe ginduri pe ceilalti participanti in jocul politic; sa se alature gastii la furat tinind de sase, sau sa riste eterna opozitie fara access la ciolan?


Cei fara nici o strategie ataca Strategia 2040!

De ce? Doar Dragnea va fi pana in 2040, omul si-a facut o strategie!


Bineinteles ! Guvernarea alde psd nu va rezista

mai mult de doi ani si nu va mai reusi sa revina la putere cu asemenea bazaconii de legi, mai ales cele din justitie facute sa fie manusa pentru infractorii politicieni ... Asa ca nu are sens sa faca asemenea program strategic de dezvoltare ! Asta pe de o parte; pe de alta parte nu au specialistii necesari pentru o strategie reala si realizabila fiindca au schimbat in ministere la toate nivelurile cu oameni nepriceputi, care nu au habar de rezolvarea problemelor specifice din acele ministere ... Toata strategia alde psd este o mare manipulare ca si programul de guvernare laudat peste masura si care s-a dovedit a fi o "bazaconie" fara fundamentare economica !


cuvantul "strategie" nu se potriveste deloc !

nici nu cred ca exista in dictionar un cuvant care sa cuprinda activitatea psd-ului !


felicitari stimabile pentru ca te-ai inrolat la comunisti

e amara piinea in opozitie,nu-i asa ?

fara scuze patetice,alupigus coane :)))


Hai sa gandim horror

De genul: se fac precizari in lege "legea e obligatorie si nu poate sa fie modificata de guvernerile ulterioare pana in 2020". Evident e sesizata CCR, care, iarasi cazul horror, spune "e absolut in regula"

Guvernarea viitoare nu mai poate schimba legea, ca modificarea devine anti-constitutional, CCR a decis in 2018 ca totul e in regula.

Bine, deja discutam de scenarii care par absurde, nici chiar curtea lui Dorneanu nu pare capabila de asa ceva.


Hai sa ne intelegem

Una e o strategie de dezvoltare, alta e sa dai legi in care sa precizezi ca nu pot sa fie schimbate de o alta majoritate politica.

Ce incearca sa faca PSD-ul e:
1. antidemocratic: nu respecta alegerile viitoare ale votantilor

2. anticonstitutional: orice control al CCR pe asa o lege ar trebui sa arate asta. Acum, cu curtea lui Dorneanu, nu mai esti sigur de nimic

3. imoral: o guvernare care are toate parghiile economice in mana si care in 6 ani de zile (care vor deveni 8) nu e in stare sa termine cateva statii de metrou sau sa faca macar un kilometru de autostrada care sa uneasca provinciile istorice (unde sunteti Ponta, Sova, Dragnea si ceilalti, cu promisiunile voastre?), face strategii obligatorii de dezvoltare de 20 de ani de aici incolo. Asta e chiar culmea nerusinarii, dar PSD-ul e mester la asta.


Toată discuția asta cu legea pe 3 decenii e apă de ploaie

Sau perdea de fum...
E doar o lege! Nimic nu impiedică viitorul parlament să o abroge, moment in care ajunge in arhivă.