Senatorul Ioan Ghise, dat afara de la Cotroceni

Joi, 29 Noiembrie 2012, ora 18:28
9467 citiri
Senatorul Ioan Ghise, dat afara de la Cotroceni
Foto: Antena 3

Senatorul liberal Ioan Ghise a fost dat afara de agentii de paza de la Palatul Cotroceni. Acesta purta un tricou cu mesaj critic la adresa presedintelui Traian Basescu si a fost inconjurat de gardieni cand a incercat sa-si dea jos haina, pentru a dezvalui protestul textil.

Incidentul a avut loc joi seara, la Cotroceni, cu ocazia unei receptii organizate pentru Ziua Nationala. La eveniment au fost invitate mai multe personalitati, diplomati, dar si ministri si parlamentari.

Ghise a declarat ca a fost "inhatat si scos afara" de la receptia organizata de Traian Basescu de Ziua Nationala a Romaniei, apreciind ca incidentul s-a petrecut cand a incercat sa-si scoata camasa pentru a arata tricoul pe care scria "Poporul a decis, Basescu e demis".

"Am fost ridicat de trei ofiteri SPP si scos afara in clipa cand am dus mana la cravata, incercand sa scot camasa pentru a arata tricoul pe care scrie ca << Poporul a decis, Basescu e demis si poporul este suveran >>...Cand am incercat sa dau jos cravata au venit trei de la SPP si m-au scos afara. Cand m-au smuls erau de fata dl Vadim si dl Melescanu", a declarat Ghise, intr-o interventie telefonica la Antena 3.

Senatorul PNL a mai explicat faptul ca in jurul lui s-au format doua "cercuri concentrice", acesta sustinand ca probabil sepepistii banuiau motivul pentru care a venit la receptia organizata la Palatul Cotroceni.

"Eu am realizat la sfarsit ce s-a petrecut. Au doua cercuri de SPP in jurul meu. (...) In clipa cand m-am asezat pe un scaun langa fereastra, am fost incercuit de doua cercuri de SPP-isti, dar i-am identificat doar cand am fost scos afara. (...) Eu mi-am anuntat venirea, a venit langa mine Onaca, el a fost un fel de coordonator al primului grup din jurul meu. (...) A venit cu povesti despre Scripcaru, ce mai e pe la Brasov. A incercat un dialog. Au facut doua cercuri concentrice. Cand am incercat sa scot cravata, m-au inhatat. Am deschis camasa pentru a se vedea ce scria pe tricou. A fost filmat tot", a mai explicat Ghise.

Incidentul s-a petrecut in clipa in care presedintele Traian Basescu a inceput sa serveasca sampania cu generalii, spune Ghise. Senatorul a precizat ca nu a opus rezistenta. "Unul m-a impins de spate si doi de maini. Nu am fost bruscat. (..) Nu m-au lasat sa imi dau jos camasa", a adaugat acesta. Ghise a mai sustinut ca nu vroia sa ii spuna nimic presedintelui Traian Basescu.

La randul sau, purtatorul de cuvant al Presedintiei, Bogdan Oprea, a explicat ca indepartarea senatorului Ion Ghise a fost o masura dispusa de personalul de ordine, deoarece acesta dorea sa creeze un incident si pentru ca era imbracat intr-un anumit fel.

"Cu ocazia receptiei data de presedintele Romaniei, dl Traian Basescu, cu ocazia zilei nationale a Romaniei, a existat un incident. Unul dintre invitatii oficiali la receptie, in persoana dlui senator Ion Ghise, a incercat sa creeze un incident si sa scandeze, a venit imbracat intr-un anume fel, motiv pentru care- deoarece toti ceilalti oaspeti au venit acolo ca sa celebreze cum se cuvine ziua nationala a Romaniei- serviciile de ordine au considerat ca se cuvine ca acest domn senator sa fie indepartat de unde se desfasura receptia", a declarat Oprea.

Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
#Ioan Ghise scos Cotroceni, #Ioan Ghise dat afara Cotroceni , #Traian Basescu