Ancheta in cazul mortii lui Gyuri Pascu nu e gata, pentru ca medicul n-a fost chemat din timpul liber sa dea explicatii

Miercuri, 28 Septembrie 2016, ora 16:42
3791 citiri
Ancheta in cazul mortii lui Gyuri Pascu nu e gata, pentru ca medicul n-a fost chemat din timpul liber sa dea explicatii
Foto: Facebook/Ioan Gyuri Pascu & The Blue Workers

Ancheta demarata la Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov dupa ce Ioan Gyuri Pascu ar fi fost diagnosticat gresit in noaptea in care a murit nu este inca gata.

Alis Grasu, managerul institutiei, a declarat, la Antena3, ca medicul care i-a pus artistului primul diagnostic in noaptea fatala - atac de panica - va scrie o nota explicativa abia in aceasta seara, cand va reveni la munca, si de aceea nu s-a terminat ancheta deocamdata.

"Imi lipsesc din fisa de solicitare, tocmai din acest motiv ma leg de nota explicativa a medicului. Nu pot judeca un medic pana nu am nota. Este vorba despre trei zile. Luni s-a demarat ancheta, maine (joi - n.red.) vom avea rezultatul. Diseara medicul este de serviciu si ne va da nota explicativa. Stiti cum este, la serviciul de ambulanta se lucreaza foarte mult si pentru lucruri administrative incercam sa folosim timpul de la serviciu, nu sa ii chemam de acasa", a declarat Alis Grasu la Antena 3.

Ea a precizat ca artistului nu i s-a facut EKG pentru ca simptomatologia nu o cerea, dar ca asteapta sa vada explicatiile medicului pentru a afla de ce analiza nu a fost realizata.

"Oricum ne-am lamurit noi, toate aceste lucruri conform legilor din Romania trebuie analizate intr-un cadru legal, intr-o comisie care se intruneste joia la serviciul de Ambulanta. Maine pe ordinea de zi era acest punct", a adaugat ea.

Managerul Ambulantei a explicat inca o data ca prima ambulanta chemata la Ioan Gyuri Pascu a ajuns dupa 11 minute de la apel. "Inca de la telefon se spune ca pacientul face frecvent atacuri de panica si ca si de aceasta data a facut unul. Este incadrat ca fiind un caz de cod verde. Se gaseste un pacient care de cateva zile are insomnii cauzate de durerile de la genunchi cauzate de artroza. Este masurata tensiunea arteriala, care era buna", a spus Grasu.

Referitor la faptul ca Alina Gorghiu, co-presedintele PNL, i-a cerut demisia, Alis Grasu a spus ca nu are nimic impotriva sa o faca, daca politicianul crede ca in acest fel se rezolva toate problemele din sistemul serviciului de Ambulanta.

Contactati de Ziare.com, reprezentantii Ministerului Sanatatii au declarat ca nu se pronunta in acest caz pana nu se finalizeaza ancheta.

In schimb, Colegiul Medicilor din Municipiul Bucuresti (CMMB) a informat ca s-a autosesizat in cazul mortii lui Ioan Gyuri Pascu.

Amintim ca Gazeta Sporturilor a dezvaluit, miercuri, ca medicul de pe prima ambulanta venita la Ioan Gyuri Pascu l-a diagnosticat pe artist cu atac de panica, iar dupa cateva ore cantaretul a murit in urma unui infarct.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ioan Gyuri Pascu ancheta moarte, #Ioan Gyuri Pascu murit, #Ioan Gyuri Pascu diagnostic gresit , #murit