Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: Autismul premierului Victor Ponta

Duminica, 13 Mai 2012, ora 18:46
7460 citiri
Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: Autismul premierului Victor Ponta
Foto: Ziarelive

Ce se intampla in legatura cu plagiatul ministrului Ioan Mang si pozitia premierului Victor Ponta pare desprins din filme S.F.

Toata presa romana, organizatii neguvernamentale, specialisti din strainatate, insusi dl Ioan Mang spune ca articolele sunt plagiate, numai Victor Ponta asteapta sentinta Academiei Romane in legatura cu plagiatul ministrului Educatiei.

Academia Romana nici nu are atributii in aceasta speta, decizia ei nu are nicio valoare juridica. Va veni, eventual, peste saptamani sau luni.

Dl. Ioan Mang insusi zice ca sunt plagiate, dar nu sunt articole scrise de el. Adica, cineva visa acum 5, 7, 10 ani ca dl Mang va ajunge ministru si i-a plantat mine pe Internet, care sa-i explodeze in fata a doua zi dupa ce a depus juramantul ca ministru.

Doar un om lipsit de elementar bun simt poate accepta asa ceva. Mai mult, articolul plagiat integral dupa japonezi a fost tiparit in volum la Craiova, in 2003. Deci nu pe internet. El se afla in biblioteci si poate fi consultat. Dna Mang, sotia ministrului, a trecut acelasi articol in fisa de autoevaluare pentru obtinerea gradatiei de merit, cu multi ani in urma. Si aici e fabulatie, scenariu malefic, pus la cale in urma cu ani si ani? Sa fim seriosi! Rad si curcile de aceasta scuza!

Grav este ca scandalul ia amploare in presa internationala. Victor Ponta accepta ca universitarii si cercetatorii cinstiti si onesti, toata Romania sa fie acoperita de rusine si ridicol. Suntem singura tara in care ministrul Educatiei este plagiator. Ministrul care trebuie sa fie un model pentru milioane de elevi si studenti, sa se prezinte in tinuta impecabila, fara urma de acuzatii de fraude.

Ministrul Educatiei va cere peste cateva saptamani elevilor intrati in bacalaureat sa nu fraudeze examenul. Care va fi reactia lor? Un hohot homeric de ras! Cum sa ne ceara ministrul asa ceva, cand el insusi este un plagiator dovedit?!

Ramane un mister autismul dlui Victor Ponta in fata acestei situatii. De ce nu l-a demis imediat? Nu e in stare sa compare doua texte, ambele in engleza? Nu sunt suficiente argumentele si probele prezentate in media, inclusiv de autorii plagiati?

Prima explicatie ar fi ca Victor Ponta este santajat de ministrul Ioan Mang. Cum si cu ce, greu de spus. Altfel n-ar accepta pierderi imense de imagine, de credibilitate, pentru sine si guvern, pentru PSD si USL. Nu inteleg cum, si pana unde, vor accepta conducerile PSD si USL, sa se mearga cu aceasta rusine nationala.

Drept este ca nici nu are pe cine sa renumeasca la Ministerul Educatiei, dupa ce a gresit de doua ori intr-o saptamana. Daca ar gresi si a treia oara ar fi tragi-comic. Dna Andronescu este intr-un proces de incompatibilitate cu ANI, pe care l-a pierdut la primul termen, este autoarea unui proiect de lege care permitea elevilor fara bacalaureat sa mearga in universitati, a desfiintat scoala profesionala, are multe schelete in dulap care ar fi scoase instant la lumina. Alti universitari se stiu, probabil, cu plagiate pe caciula si sunt speriati de patania lui Mang, evita sa-si bage singuri mortu'-n casa.

Pe cine sa puna la Educatie, cu o luna inainte de a incepe bacalaureatul?

A treia explicatie ar putea fi autismul dlui Victor Ponta. Nu intelege si pace miza si implicatiile afacerii de plagiat a ministrului Mang. Se crede pe timpul comunismului, cine nu e cu noi e impotriva noastra si pac, la puscarie. Un fel de paranoia care se instaleaza pe oameni ajunsi la Putere, dar nepregatiti filosofic pentru ea. Istoria e plina de astfel de personaje.

Indiferent care ar fi explicatia, odata cu rostogolirea afacerii in agentiile de presa internationale prestigioase, Romania risca sa fie ingropata in rusine si ridicol. Si nu e pentru prima data.

Si toate astea pentru ca avem un premier fie santajabil, fie incapabil sa gaseasca un ministru in resursa de cadre a PSD, fie autist.

Sectiunea de invitati a Ziare.com gazduieste o serie de editoriale scrise de personalitati ale vietii publice din Romania.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#Victor Ponta Mang plagiat, #Mang plagiat lucrari, #Mang Ministru Educatie , #plagiat