Ioan Mang a fost, in sfarsit, audiat la Consiliul National de Etica

Miercuri, 18 Iulie 2012, ora 11:00
2628 citiri
Ioan Mang a fost, in sfarsit, audiat la Consiliul National de Etica

Fostul ministru al Educatiei Ioan Mang s-a prezentat miercuri, la audieri, la Consiliul National de Etica (CNE) pentru analiza dosarului privind acuzele de plagiat.

Intrebat daca are emotii, el a raspuns ca nu. "Nu am emotii. De ce sa am?", a spus Mang, citat de Agerpres.

Tot miercuri este de asteptat sa avem si o pozitie oficiala in privinta acuzatiilor de plagiat care i se aduc premierului Victor Ponta, dupa ce, luni seara, o asa-zisa subcomisie tehnica, din care a facut parte si Gheorghita Mateut, avocatul unuia dintre acuzatii din "Trofeul Calitatii", a decis ca teza de doctorat a premierului nu este un plagiat.

Senatorul PSD Ioan Mang a ajuns ministru al Educatiei dupa ce premierul Victor Ponta a fost fortat de opinia publica sa renunte la Corina Dumitrescu. Imediat, presa a fost invadata de semnale de alarma potrivit carora profesorul universitar Mang ar fi plagiat mai multe lucrari ale unor autori straini, lucru confirmat chiar de ei.

Mang, acuzatii serioase de plagiat - vezi lucrarile copiate

Penibil! Mang a plagiat si un articol gresit. I se cere demisia de urgenta -Interviu Ziare.com

A fost sesizat Consiliul National de Etica, in conformitate cu legea. Mang a demisionat la doar o saptamana de la depunerea juramantului, invocand ca motiv faptul ca bacalaureatul trebuie pregatit in liniste.

Cazul Mang - o poveste rusinoasa

Verdictul in cazul de plagiat al lui Mang are de asteptat - Consiliul de Etica, suspendat

La scurta vreme, ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop, a emis un ordin prin care a schimbat toti membrii Consiliului National de Etica, numind in locul lor alte persoane, cum ar fi fostul ideolog al PCR si consilier al lui Ion Iliescu, Paul Dobrescu, dar si Petru Andea, fost deputat de Timis din partea PSD.

Noul consiliu a tot amanat audierea lui Ioan Mang, iar saptamana trecuta presedintele si unul dintre membri au demisionat.

Ioan Mang si-a anuntat la finalul lunii iunie demisia din Senat, dupa ce a castigat alegerile pentru presedintia Consiliului Judetean Bihor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Ioan Mang audiat plagiat, #Mang plagiat audiat Consiliu , #plagiat