Mang, acuzat de plagiat: Academia Romana nu a primit nicio cerere de la Ponta

Luni, 14 Mai 2012, ora 17:35
3235 citiri
Mang, acuzat de plagiat: Academia Romana nu a primit nicio cerere de la Ponta
Foto: gov.ro

In plin scandal al plagiatului, premierul Victor Ponta a anuntat, in urma cu patru zile, ca cere Academiei Romane sa verifice acuzatiile aduse ministrului Educatiei, Ioan Mang. Totusi, reprezentantii institutiei precizeaza ca nu au fost inca solicitati oficial sa verifice acuzatiile de plagiat.

"Academia nu a fost inca solicitata si nu am primit nici documentele relevante", a declarat Ionel Haiduc, presedintele Academiei Romane, citat de Evenimentul Zilei.

Ponta, despre Mang: Se fac verificari. Daca e vinovat, pleaca

Victor Ponta a anuntat, joi seara, ca solicita Academiei Romane sa faca verificari privind acuzatiile de plagiat care i se aduc lui Ioan Mang.

"Am fost informat asupra acuzatiilor care i-au fost aduse de liderul Opozitiei, Emil Boc si alti apropiati ai sai. Am hotarat sa solicit catre o institutie independenta - ca nu ar fi credibil ca Ministerul sa verifice -, catre Academia Romana ca un grup de specialisti sa verifice. Va trebui sa isi asume raspunderea si sa paraseasca functia. Daca nu, va merge mai departte si isi va indeplini sarcinile ca ministru. Imi doresc ca Ministerul Educatiei, devenit principala tinta a atacurilor, sa aiba o activitate eficienta", a spus Ponta.

Penibil! Mang a plagiat si un articol gresit. I se cere demisia de urgenta -Interviu Ziare.com

Ministrul Educatiei, Ioan Mang, este acuzat ca ar fi plagiat si mai multe articole, lucru confirmat de autorii lucrarilor originale, cercetatori internationali. Tragi-comic este ca unul dintre articolele plagiate continea erori de care Mang nici macar nu si-a dat seama.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, presedintele EDU-CER, profesorul Stefan Vlaston, a vorbit despre acest al doilea articol, de data asta copiat dupa lucrarea prof. dr. Eli Biham, decan al Departamentului Computer Science de la Technion, Haifa Israel, lucru confirmat de autor.

Dincolo de penibilul noii situatii, profesorul Vlaston a prezentat si un al treilea caz de plagiat al noului ministru al Educatiei, descoperit de Razvan Orasanu si a avertizat ca premierul Ponta trebuie sa ii ceara imediat demisia lui Mang, inainte ca Romania sa se faca de ras pe plan international, cata vreme deja s-a dus vestea.

Mang: Pana pe 15 iunie Consiliul de Etica va decide in cazul meu

Consiliul National de Etica s-a sesizat asupra problemei lui Mang si ca urmeaza sa se decida pana pe 15 iunie, a declarat, luni, ministrul Educatiei.

Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a anunţat vineri, 29 martie, că împreună cu echipa de la instituţia pe care o conduce, pregăteşte un proiect legislativ care va...
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
#Academia Romana cere Ponta plagiat, #Mang plagiat Academia Romana, #Ponta mintit Mang plagiat , #plagiat
Comentarii