Spitalele din reteaua COVID-19, anuntate sa-si cumpere ce au nevoie. Decontarile se vor face ulterior

Sambata, 04 Aprilie 2020, ora 20:42
3505 citiri
Spitalele din reteaua COVID-19, anuntate sa-si cumpere ce au nevoie. Decontarile se vor face ulterior
Foto: Facebook/ Ministerul Fondurilor Europene Romania

Toate spitalele din reteaua COVID-19 pot cumpara imediat echipamentele de care au nevoie, cheltuielile urmand a fi decontate ulterior, inclusiv pentru achizitiile efectuate incepand cu data de 1 februarie 2020, a anuntat, sambata, Ministerul Fondurilor Europene.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, sambata, de Ministerul Fondurilor Europene, toate spitalele din reteaua COVID-19, mentionate in Ordinul 533/29.03.2020 publicat de Ministerul Sanatatii, pot achizitiona echipamente medicale si de protectie, cheltuielile urmand a fi decontate ulterior inclusiv pentru achizitiile efectuate incepand cu data de 1 februarie 2020.

Prioritate: Spitalele sa-si cumpere imediat echipamentele

Unitatile spitalicesti au la dispozitie adresa covid19.sanatate@fonduri-ue.ro unde pot adresa orice intrebari legate de achizitii si rambursari, echipa mixta de specialisti din Ministerul Sanatatii si Ministerul Fondurilor Europene raspunzand in 24 de ore solicitarilor.

"Prioritatea este ca spitalele sa isi poata cumpara imediat echipamentele de care este nevoie! Rambursarea din fonduri europene este o etapa ulterioara. Spitalele nu trebuie sa astepte publicarea Ghidului pentru ca ar face un deserviciu pacientilor.

Achizitia este una si trebuie facuta ACUM, rambursarea este altceva, si se face in paralel fara a afecta sanatatea oamenilor, care este prioritara", explica ministrul Marcel Bolos mecanismul prin care spitalele sunt ajutate sa isi cumpere dotarile necesare pentru lupta impotriva epidemiei de coronavirus (COVID-19).

Ce include categoria medicamentelor medicale

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, si ministrul Fondurilor Europene, Marcel Bolos, au stabilit, intr-o scrisoare comuna, detalii privind justificarea costurilor de achizitie, regulile de transparenta a procedurii de achizitie in situatii de urgenta, regulile de inregistrare in patrimoniu a echipamentelor si mecanismul de decontare.

In categoria echipamentelor medicale se includ toate acele categorii de echipamente medicale care se utilizeaza in mod direct sau indirect pentru tratarea pacientilor bolnavi, precum ventilatoare, statii de monitorizare, injectomate, automatizare, laringoscopie.

In categoria echipamentelor de protectie medicala se includ echipamente de protectie, combinezoane, manusi de protectie, dezinfectanti precum si alte echipamente de protectie destinate personalului medical implicat direct sau indirect in tratamentul pacientilor infectati cu coronavirus.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#Ministerul Fondurilor Europene Romania spitale, #spitale fonduri europene, #fonduri europene coronavirus , #ministrul Fondurilor Europene