Amenintarile militare ale Rusiei la adresa Romaniei, dezbatute in Parlamentul European

Marti, 10 Februarie 2015, ora 22:40
15482 citiri
Amenintarile militare ale Rusiei la adresa Romaniei, dezbatute in Parlamentul European
Foto: Ioan Mircea Pascu

Europarlamentarul PSD Ioan Mircea Pascu a vorbit, in plenul Parlamentului European, despre recentele amenintari militare ale Rusiei indreptate impotriva Romaniei, privind instalarea de centre de comanda si control pe teritoriul tarii noastre.

In cadrul dezbaterii din plenul Parlamentului European, privind situatia din Ucraina, Ioan Mircea Pascu, vicepresedinte al PE si al Comisiei pentru Afaceri Externe, a informat plenul, prin intermediul unei intrebari adresate deputatului polonez Saryusz Wolski (PPE), despre recentele amenintari militare ale Rusiei indreptate impotriva Romaniei, in cazul implementarii deciziilor NATO de a instala elemente de comanda si control pe teritoriul sau, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Centre de comanda si control, infiintate de NATO in Romania (Video)

"Sunteti la curent cu amenintarile de azi la adresa Romaniei, ca nu cumva sa accepte infrastructura NATO pe teritoriul sau, declarand ca flota ei militara va fi spulberata cu armamentul rusesc din Crimeea?", a intrebat Ioan Micea Pascu.

Saryusz Wolski a raspuns: "Nu, dar nu este o surpriza".

Dezbaterea privind situatia din Ucraina s-a desfasurat in prezenta Inaltului Reprezentant al Uniunii pentru politica externa si de securitate comuna, Federica Mogherini, se mai arata in comunicat.

Infuriata ca NATO deschide centre in Romania, Moscova trece la amenintari

NATO a decis, joi, la reuniunea ministrilor Apararii din statele membre, sa infiinteze sase noi centre de comanda pe flancul estic, dintre care unul va fi in tara noastra si va deveni operational din 2016. Aici vor activa atat militari romani, cat si soldati ai altor tari din NATO.

Pe langa centrul de comanda, in Romania va fi infiintat si un Comandament Multinational de Divizie Sud-Est, care va functiona ca un centru de comanda-control pentru scenariul dislocarii de trupe militare pe flancul estic.

Rusia avertizeaza Romania, dupa anuntul NATO: Vom anihila flota militara romaneasca

In replica, emisarul Moscovei la NATO, Alexander Grusko, a avertizat, a doua zi, ca "schimbarile semnificative ale situatiei politico-militare" de-a lungul granitei Rusiei vor duce in mod natural la modificari in planul militar, cu scopul de a asigura securitatea tarii.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Ioan Mircea Pascu amenintari Rusia, #Rusia amenintari militare Romania, #centre NATO Romania , #europarlamentar
Comentarii