Ziare.com

TV Ziare.com: Ce impact are scutul antiracheta asupra securitatii Romaniei?

Vineri, 12 Februarie 2010, ora 09:10

   

TV Ziare.com: Ce impact are scutul antiracheta asupra securitatii Romaniei?
TV Ziare.com va invita sa intrati in dialog, incepand cu ora 11:00, cu europarlamentarul Ioan Mircea Pascu, fostul ministru al Apararii Nationale in perioada cand Romania a fost invitata si a aderat la NATO.

Invitatul Ziare.com va discuta despre impactul pe care il are asupra securitatii nationale instalarea scutului antiracheta si pe teritoriul Romaniei.

Cum s-a schimbat situatia geopolitica de la momentul cand Romania a fost invitata sa adere la NATO, la summitul de la Praga din 2002, si pana in prezent?

Ce amenintari planau asupra Romaniei si a celorlalte state NATO in 2004, cand am aderat efectiv? De unde vin amenintarile in prezent?

Pe cine apara mai degraba acest scut antiracheta, pe noi sau pe altii? Risca Romania sa devina o tinta pe harta tarilor arabe ca urmare a sustinerii acestui program al Statelor Unite?

Ce castiga si ce pierde Romania pe plan diplomatic prin acceptarea pe teritoriul sau a unei parti din sistemul antiracheta american?

Cum se vor schimba relatiile cu tarile vecine sau din imediata apropiere, in special cu Rusia, ai caror oficiali militari au spus ca Moscova ar putea reactiona nuclear la instalarea acestui scut?

Mai pot autoritatile de la Bucuresti sa se razgandeasca cu privire la gazduirea acestui scut, asa cum au facut Polonia si Cehia?

Pentru a afla raspunsurile la toate aceste intrebari, dar si altele, punctuale, intrati AICI, incepand cu ora 11.00.

Pe aceeasi tema va discuta si deputatul PD-L Costica Canacheu, presedintele Comisiei pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala din cadrul Camerei Deputatilor. Deputatul PD-L va intra in dialog cu cititorii Ziare.com incepand cu ora 12.30.

Cine poate participa la emisiune?

Daca aveti intrebari sau opinii pro sau contra temei dezbatute, puteti transmite in direct mesajele dumneavoastra invitatului si acesta va va raspunde pe loc.

La emisiune poate participa orice user al Ziare.com, insa daca vreti sa comentati, trebuie sa fiti logat.

Aflati cum puteti avea si dumneavoastra propria emisiune pe Ziare.com

Aflati cum functioneaza aplicatia "Pro si Contra". Spuneti-ne care este parerea dvs!

Codul de etica

Ziare.com isi rezerva dreptul de a lua masuri impotriva tuturor celor care nu respecta obligatiile ce le revin in urma participarii la emisiune.

Realizatorul emisiunii si comentatorii trebuie sa respecte dreptul la opinie a celorlalti participanti la emisiunie si sa nu faca niciun fel de comentariu discriminator pe criterii fizice, religioase, etnice, rasiale, politice sau culturale.

Toate afirmatiile si comentariile trebuie sa tina cont de existenta dreptului la pluralism politic si social, la diversitate culturala, lingvistica si religioasa.

Atat realizatorul emisiunii, cat si comentatorii nu au voie sa faca niciun fel de afirmatii care ar putea leza demnitatea umana, dreptul la propria imagine sau care sa afecteze in vreun fel protectia minorilor.

Participantii la emisiune nu au voie sa promoveze publicatii, site-uri sau alte canale media cu continut xenofob, rasial, pornografic sau care intra sub incidenta legilor cu privire la drepturile de autor.

In timpul emisiunii nu se vor promova produse si servicii in scop comercial.

Comentatorii au obligatia de a posta, pe cat posibil, pe marginea temei emisiunii, iar realizatorul trebuie sa evite abaterile repetate de la tema propusa spre dezbatere.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 915 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

tov ilici mircea pascu fost ministru al aparari intrebarea e: ce am cistigat ,ce au adus de bun rusia in romania?

impactul scudului antiracheta in romania va fi unul bun , ne doare pe noi de rusia ca nu le place maplasarea scudului in romania ,dar intrebarea e ce am mai cistigat noi de la rusia ? nimic ,gaze scumpe ,tezaurul furat ,basarabia si bucovina furata cu forta ,au impus cu forta o dictatura comunista romaniei pt 50 de ani ,care a adus poporului roman moarte saracie si mizerie ,

 

Mi-a placut modul deschis de gandire al lui Ioan Mircea Pascu

Pe bune.Ascul acum inregistrarea emisiunii si tipul gandeste deschis lucru care ma gandeam ca o sa fie impotriva.Dar nu,omul e pe materie preparat si din cate vad de acord desi e multumit ca nu o sa ia el decizia.Si e bine ca decizia asta sa o ia tot evantaiul politic romanesc.Bravo!Un PSD-ist care convinge.Macar e sincer.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor