Botis: Nu am primit nicio informare oficiala privind anchetarea de catre DNA

Miercuri, 27 Aprilie 2011, ora 08:30
1238 citiri
Botis: Nu am primit nicio informare oficiala privind anchetarea de catre DNA

Fostul ministru al Muncii, Ioan Nelu Botis, a declarat ca nu a primit nicio informare oficiala privind anchetarea sa de catre Directia Nationala Anticoruptie (DNA).

Ioan Nelu Botis a precizat ca a primit o singura notificare privind verificarea de catre Agentia Nationala de Integritate (ANI) a starii de incompatibilitate.

Potrivit fostului ministru, nici ANI, nici DNA nu l-au informat, pana in acest moment, daca exista vreun conflict de interese sau ca verificarile vor fi continuate de catre DNA, relateaza Mediafax.

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a sesizat Directia Nationala Anticoruptie in legatura cu situatia fostului ministru al Muncii, Ioan Botis, cerand procurorilor sa-l cerceteze pe acesta pentru conflict de interese.

Inspectorii ANI sustin ca sunt indicii temeinice ca fostul ministru al Muncii, Ioan Botis, ar fi savarsit infractiunea de conflict de interese, potrivit art.253 indice 1 Cod Penal.

ANI sesizeaza DNA in legatura cu fostul ministru al Muncii, Ioan Botis

ANI s-a sesizat in acest caz in 19 aprilie si l-a instiintat pe Botis despre acest lucru, fostul ministru prezentandu-se la agentie pentru a depune documente.

De asemenea, ANI precizeaza ca si sotia acestuia, Ligia Adina Botis, in calitate de expert de tip A in cadrul Proiectului "Sansa la demnitate", respectiv, in calitatea de asociat unic si administrator al SC Mobil Construct SRL, ar putea fi cercetata pentru coruptie.

Ioana Muntean: Proiectul din cazul Botis a fost blocat

Inspectorii de integritate sustin ca au indicii temeinice cu privire la savarsirea infractiunii de conflict de interese de catre Ioan Botis, "constand in indeplinirea unui act ori participarea la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, sotul sau, o ruda ori un afin pana la gradul II inclusiv, sau pentru o alta persoana cu care s-a aflat in raporturi comerciale ori de munca in ultimii 5 ani, sau din partea careia a beneficiat ori beneficiaza de servicii sau foloase de orice natura".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Botis ancheta, #Botis acuzatii conflict interese, #Botis demisie, #ministrul Muncii ancheta , #demisie
Comentarii
Poza ulivia
ulivia
rank 1
Poza ulivia
ulivia
rank 1
BOTIS NELU MINTE PENTRU CA ARE ASIGURATA SUSTINEREA IN OBSTRUCTIONAREA ACTULUI DE JUSTITIE DE LA COTROCENI PRIN PARAMOUR.