Botis: Reforma este facuta pentru cei care au putin si trebuie sa castige mai mult

Vineri, 22 Aprilie 2011, ora 11:50
1187 citiri
Botis: Reforma este facuta pentru cei care au putin si trebuie sa castige mai mult

Ioan-Nelu Botis, ministrul demisionar al Muncii, a declarat vineri ca se simte "extrem de onorat" ca a luat parte in cabinetul Boc, el mentionand ca perioada in care a fost ministru, septembrie 2010 - aprilie 2011, a fost "o perioada foarte buna din punct de vedere profesional".

"Daca nu as avea credinta ferma ca acest popor are un viitor, nu as fi facut niciun pas in directia reformelor pe care le-am promovat", a declarat Botis, devenit extrem de nepopular din cauza reformelor pe care le-a sprijinit.

"Aceasta credinta m-a determinat sa impun aceste legi reformatoare (...) si credinta ca avem capacitatea de a schimba ceva in societatea romaneasca", a mai spus fostul ministru.

Ioan-Nelu Botis este de parere ca "acest popor are capacitatea ca prin creativitate si munca sa se aseze in randul tarilor civilizate".

In plus, fostul ministru, care pana in 2008 a facut parte din PSD, a tinut sa precizeze ca "reforma este facuta pentru cei care au putin si trebuie sa castige mai mult".

Ioan-Nelu Botis a avut unul dintre cele mai scurte mandate de ministru de cand Emil Boc este premier, insa a reusit sa ramana in istorie printr-o serie intreaga de reforme sociale fara precedent, dar si prin controversele starnite de declaratiile sale, mai ales cele referitoare la faptul ca romanilor nu le place munca.

Ioan Botis a devenit foarte rapid unul dintre numele extrem de nepopulare din Guvernul Boc, din cauza masurilor extrem de dure pe care a trebuit sa le ia, mergand de la taierea indemnizatiilor pentru mame, pana la reducerea drastica a numarului de ajutoare sociale.

Botis a fost criticat foarte dur, dupa ce a promovat inlocuirea concediului de maternitate, de la doi ani, la o solutie in care mamele puteau alege o varianta cu doi ani, dar cu indemnizatii plafonate la maxim 1.200 de lei sau una de un an, cu maxim 3.400 de lei.

Si mai multe controverse a starnit decizia lui Botis de reducere drastica a numarului de oameni care primesc ajutoare sociale, dar si a nivelului acestora. Astfel, au fost reduse ajutoarele pentru copii cu handicap, pentru insotitori, dar si pentru familiile defavorizate.

De asemenea, el a promovat taierea ajutoarelor sociale pentru o serie de categorii, dupa criterii care au fost considerate de unii revoltatoare. Botis a ramas celebru pentru ca a anuntat, printre altele, ca oamenii care detin un anumit numar de bibilici nu vor mai putea primi ajutoare sociale.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Ioane Nelu Botis, #Botis demisie, #Motis mandat ministru , #demisie