Botis il ameninta din nou pe Basescu cu demisia, daca nu promulga Codul Muncii (Video)

Vineri, 25 Martie 2011, ora 14:06
867 citiri
Botis il ameninta din nou pe Basescu cu demisia, daca nu promulga Codul Muncii (Video)
Foto: Arhiva

Ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Ioan Nelu Botis, i-a amintit vineri presedintelui Traian Basescu ca va demisiona, daca seful statului nu va promulga noul Cod al Muncii.

"In conditiile in care as avea greseli flagrante, as demisiona in activitatea profesionala. Va dau un exemplu: daca ar fi infirmat Curtea Constitutionala legea cu privire la Codul muncii, as fi demisionat. Daca nu o promulga domnul presedinte, demisionez", a spus Botis, prezent la bursa locurilor de munca organizata de Camera de Comert si Industrie (CCI) Bistrita-Nasaud, in cadrul unui proiect cu fonduri europene.

Ministrul Muncii a declarat ca nu a avut emotii mari legate de decizia Curtii Constitutionale, deoarece era convins ca legea este "buna" si "constitutionala", insa a recunoscut ca, in mod "ideal", Codul muncii ar fi trebuit sa parcurga procedura dezbaterii parlamentare.

"Procesul normal este cel al dezbaterii parlamentare si probabil ca la modul ideal ar fi trebuit sa ajunga in Parlament si sa fie dezbatut in Parlament. Dar societatea si, in general, economiile traiesc astazi o alta dinamica si trebuie sa ne adaptam acestei dinamici. Eu cred ca am facut un lucru corect, pentru ca astazi economia Romaniei are nevoie de acest Cod al muncii", a afirmat Botis.

Potrivit acestuia, tara noastra se afla intr-o perioada "in care incepem sa crestem", iar la sfarsitul lunii se vor vedea rezultatele pe primul trimestru.

"Economia Romaniei este, cu siguranta, pe o crestere si trebuie sa stimulam angajarea oamenilor si angajatorii. (...) Am trecut printr-o perioada speciala, printr-o perioada de criza si in aceste conditii se impuneau masuri radicale si luate repede", a explicat ministrul Botis.

Ministrul Muncii a participat, vineri, la bursa locurilor de munca organizata de CCI Bistrita-Nasaud in cadrul proiectului "Regions for Jobs", unde 24 de angajatori au oferit 255 de locuri de munca, in marea majoritate destinate persoanelor cu studii medii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#botis demisie codul muncii, #botis basescu promulgare codul muncii , #ministrul Muncii