Botis: Nu angajatorul trebuie sa se ocupe de protectia sociala

Sambata, 12 Martie 2011, ora 14:05
1282 citiri
Botis: Nu angajatorul trebuie sa se ocupe de protectia sociala
Foto: Agenda.ro

Ministrul Muncii, Ioan Botis, a declarat, sambata, ca nu este atributul angajatorilor sa faca asistenta sau protectie sociala, ci al statului.

Prezent la Bistrita, la o intalnire cu oamenii de afaceri din judet, demnitarul le-a spus acestora ca ei trebuie sa faca profit si sa creeze noi locuri de munca.

In opinia sa noul Cod al Muncii este prima etapa in ceea ce inseamna o reforma adevarata in economia Romania.

"Prima lege pe care o consider foarte importanta este Codul Muncii, care nu mai pune baza doar pe latura sociala, ci pe performanta in primul rand. Aceasta lege ii spune angajatorului si angajatului ca trebuie sa faca performanta si ca nu este atributul angajatorului ca sa faca asistenta sau protectie sociala", a declarat Botis, potrivit Mediafax.

El spune ca mesajul noului Cod al Muncii pentru oamenii de afaceri este sa faca profit, sa investeasca, sa se dezvolte si sa creeze locuri de munca.

"Acesta este mesajul Codului Muncii pentru intreprinzatori, pentru angajatori. De asistenta sociala se ocupa institutia numita stat, care are asemenea instrumente: agentiile de prestatii sociale si pentru ocuparea fortei de munca. Sunt institutii care se pot ocupa de asistenta sociala, de reorientare, de insertie pe piata muncii. Acestea sunt atribute foarte clare pe care un stat trebuie sa si le dezvolte si sa lase angajatorii sa se dezvolte ei si sa faca profit, investitii, sa creeze noi locuri de munca", a mai spus Botis.

El sustine ca primul lucru pe care a incercat sa-l faca de la preluarea ministerului a fost sa ajusteze cheltuielile sociale, precizand ca in momentul in care a venit la conducerea institutiei a observat ca exista o curba de crestere a cheltuielilor sociale de aproximativ un miliard de lei pe an, astfel incat din 2006 pana in 2009 s-a ajuns cu cheltuielile sociale de la sase miliarde de lei la noua miliarde de lei.

Botis sustine ca din acesta cauza primele demersuri s-au referit la ajustari pe legile sociale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Ministrul Muncii Ioan Botis, #Codul Muncii reforma economica , #ministrul Muncii
Comentarii
Poza azi
azi
rank 5
nu este atributul angajatorilor sa faca asistenta sau protectie sociala, ci al statului.
Poza paraipan
paraipan
rank 5
.. mesajul noului Cod al Muncii pentru oamenii de afaceri este sa faca profit,