Botis se apara: Declaratiile cu schema Ponzi au fost scoase din context

Joi, 03 Martie 2011, ora 19:11
1513 citiri
Botis se apara: Declaratiile cu schema Ponzi au fost scoase din context
Foto: Arhiva/ Antena 3

Ministrul Muncii, Ioan Botis, a declarat joi ca s-a dat o interpretare gresita declaratiei sale prin care sugera ca sistemul de pensii de stat este unul piramidal, de tip Ponzi.

Botis a spus ca declaratia a fost scoasa din context, el facand referire la nevoia de crestere a ratei de ocupare, altfel se va ajunge in imposibilitatea de a mai putea fi platite pensiile.

"Daca nu vom creste gradul de ocupare vom avea cat mai putini contributori si mai multi pensionari. Noi suntem obligati azi sa gasim solutii ca sa crestem gradul de ocupare. Deocamdata solutiile pe plan legislativ sunt incluse in modificarea Codului Muncii si urmeaza sa reducem si contributiile sociale", a declarat ministrul Muncii, in cadrul unei interventii telefonice, la Realitatea Tv.

Ioan Botis mai crede ca gradul de ocupare poate creste prin crearea unui avantaj la nivel regional pentru Romania. Pentru 2011, Ministerul Muncii isi propune sa creasca gradul de ocupare pana la 64%. Ioan Botis a dat asigurari ca in prezent nu este nevoie de noi imprumuturi pentru plata pensiilor.

"Avem o rata de ocupare de 58 la suta, de 10-15 ani. Nu avem capacitatea de a creste aceasta rata de ocupare si daca nu vom reusi sa o crestem la 64-65 la suta avem probleme mari, pentru ca nu poti plati pensiile. In acest caz ajungi sa cresti varsta de pensionare pentru ca prea multe solutii nu sunt. (...)Contributiile colective dateaza din secolul ale XIX-lea si reprezinta un sistem piramidal, un fel de schema Ponzi", este declaratia data de ministrul Muncii, la conferinta Mediafax Talks about Private Pensions, care a starnit contoverse luand in considerare ca Ponzi este o schema ilegala.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Ioan Botis pensii, #pensii schema piramidala, #schema tip Ponzi , #ministrul Muncii
Comentarii
Poza vin_de_sfecla
vin_de_sfecla
rank 3
Ce frumos au sarit cu gura toti prostii de pe la talk-show-uri impotriva acestei declaratii candide si adevarate - diferenta fata de schemele Ponzi este ca asigurarile de stat sunt legale si iti iau banii cu japca, aritmetica functionarii fiind identica