Ziare.com

Ioan Botis: Salariul minim ar putea creste peste 650 de lei

Joi, 28 Octombrie 2010, ora 21:58

   

Punctul de pensie nu se va majora, iar salariile bugetarilor vor ramane scazute si anul viitor, potrivit ministrului Muncii, Ioan Botis.

In schimb, salariul minim va creste la peste 650 de lei, desi Fondul Monetar International a avertizat deja Guvernul sa nu faca acest lucru, potrivit unui interviu acordat de Botis pentru Realitatea TV.

Potrivit ministrului Botis, salariul romanilor va fi "cat suporta economia". "Din pacate suntem intr-o perioada mai grea din punct de vedere economic, si cred ca o revenire pe anul 2011 vom constata. Romanii vor recupera 14-18 la suta din pierderea de 25%, intr-o anumita masura", a declarat Ioan Botis.

Insa, cu siguranta, adaugat Botis, salariul minim pe economie va creste, poate peste 650 de lei.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Referitor la punctul de pensie, stabilit, in prezent, la valoarea de 738 de lei, Botis sustine ca economia Romaniei nu isi permite mai mult. "Noi trebuie sa ne legam de aceasta valoare de ceea ce poate oferi economia. Aceasta abordare de tip empiric sa fie 45 -50 hai sa punem 60%, ne costa foarte mult", a explicat Botis.

Desi nu a dat detalii despre eventualele disponibilizari din aparatul de stat care ar putea exista, ministrul Muncii a declarat ca rata somajului va fi de 7,83 la suta.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 645 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor