Platile pentru proiectul in care era implicata sotia lui Botis, suspendate

Miercuri, 27 Aprilie 2011, ora 19:40
1179 citiri
Platile pentru proiectul in care era implicata sotia lui Botis, suspendate
Foto: Adevarul

Organismul Intermediar Regional pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (OIRPOSDRU) Nord-Vest, a declansat o verificare a proiectului "Sansa la demnitate", al carui beneficiar este Asociatia "Parteneriat Euractiv" Bistrita, in care apare sotia fostului ministru al Muncii Ioan Botis, si a dispus suspendarea platilor catre beneficiar.

Directorul executiv al Organismului, Florica Ana Campean, a declarat, miercuri, ca in cazul in care se va constata un conflict de interese in derularea acestui proiect, contractul va fi reziliat, iar prefinantarea alocata deja va fi recuperata de la beneficiar.

"OIRPOSDRU Nord-Vest s-a autosesizat din presa in legatura cu proiectul 'Sansa la demnitate', al carui beneficiar este Asociatia 'Parteneriat Euractiv' Bistrita, si a dispus verificarea situatiei. Este o suspiciune de neregula care este in curs de verificare. Verificarea a inceput in 19 aprilie si ar putea dura doua-trei saptamani. Am dispus suspendarea platilor pana la clarificarea situatiei.

In acest proiect a fost acordata deja o prefinantare de 639.267 de lei care a ajuns la beneficiar. Daca se va constata un conflict de interese, contractul va fi reziliat, iar suma va fi recuperata de la acesta", a spus Campean, citata de Mediafax.

Aceasta a precizat ca s-au cerut clarificari beneficiarului, inclusiv CV-urile celor implicati in proiect, urmand, daca este cazul, sa fie facuta si o vizita la Bistrita.

Din punctul de vedere al OIRPOSDRU Nord-Vest evaluarea proiectului s-a desfasurat conform procedurii de evaluare, "nefiind sesizata vreo neregula", a adaugat Campean. Ea a explicat ca in momentul depunerii documentelor de obtinere a finantarii de catre Asociatia "Parteneriat Euractiv" Bistrita nu se cunostea identitatea solicitantului sau a persoanelor care aplica. In plus, beneficiarul nu a anuntat ca ar putea exista un conflict de interese in acest proiect.

Proiectul, a carui valoare este de 2,1 milioane de lei, a fost depus in 19 septembrie 2010, iar decizia de aprobare a fost semnata in 1 octombrie 2010.

Botis l-a asteptat pe Basescu pentru a-si da demisia

In urma acestui scandal, Ioan Botis a demisionat, saptamana trecuta, din functia de ministru al Muncii. Seful Guvernului, Emil Boc, a preluat, vineri, mandatul de interimar la conducerea Ministerului Muncii.

ANI sesizeaza DNA in legatura cu fostul ministru al Muncii, Ioan Botis

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a sesizat Directia Nationala Anticoruptie in legatura cu situatia fostului ministru al Muncii Ioan Botis, cerand procurorilor sa-l cerceteze pe acesta pentru conflict de interese.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#plati proiect suspendate, #sotie Ioan Nelu Botis , #ministrul Muncii
Comentarii
Poza un cetatean european
un cetatean european
rank 5
Platile suspendate. Dar pe cind Botis la puscarie?