Ponta, despre cazul Botis: Coruptia se leaga de putere

Marti, 26 Aprilie 2011, ora 21:27
1700 citiri
Ponta, despre cazul Botis: Coruptia se leaga de putere

Victor Ponta, liderul PSD, a declarat marti, referitor la cazul fostului ministru al Muncii, Nelu Ioan Botis, ca reactia premierului Emil Boc va fi aceea de a-l apara.

"Coruptia se leaga de putere", a spus liderul PSD, insa a tinut sa precizeze ca, atunci cand au existat suspiciuni asupra unui membru social-democrat (europarlamentarul Adrian Severin, inregistrat in timp ce primea mita de la jurnalisti sub acoperire), s-au luat masuri rapide, pe cand democrat-liberalii il vor proteja pe fostului ministru al Muncii, Nelu Ioan Botis.

"Nu cred ca pot sa spun coruptia este la putere indiferent ca este vorba despre PD-L sau ca in curand va fi USL. In genere coruptia se leaga de putere, insa daca in PSD, cand am avut un caz extrem ca in cazul domnului Severin (Adrian Severin) am actionat, la domnul Boc s-a pus in fata o oglinda", sustine liderul social-democrat.

Liderul PSD s-a aratat nemultumit de faptul ca, in continuare, postul de ministru al Muncii nu este ocupat "pe motive interne, de partid".

Cezar Preda: Nu ma astept la sanctiuni in cazul Botis

Vicepresedintele PD-L, Cezar Preda, a comentat la randul sau cazul fostului ministru al Muncii, sustinand ca este un lucru bun ca Agentia Nationala de Integritate si Directia Nationala Anticoruptie au inceput sa elimine fenomentul coruptiei. Reprezentantul PD-L s-a aratat insa retinut cu privire la eventuale sanctiuni pe care le-ar putea primit Nelu Ioan Botis in partid.

"Eu nu ma astept la nicio sanctiune, pentru ca noi am avut oameni care au votat impotriva Guvernului, care au votat la motiuni de cenzura si nu au existat sanctiuni, deci nu ma astept la sanctiuni", a declarat Nelu Ioan Botis, la Realitatea TV.

Acesta a spus ca "orice lucru care este ilegal trebuie oprit", insa ca partidul va astepta cel mai probabil rezultatele anchetei DNA pentru a lua o decizie in cazul Botis.

"Partidul decide, eu nu sunt un naiv in politica, probabil ca membrii de partid probabil vor dori as afle intai rezultatele anchetei. Mie nu mi se pare normala inchiderea acestei supape prin care toti parlamentarii si demnitarii statului roman fac afaceri cu statul", a declarat Cezar Preda.

Si reprezentantul UDMR, Peter Lakatos, a comentat cazul, sustinand ca este nevoie de o ancheta a corpului de control al premierului, in special in ceea ce priveste rapiditatea cu care fondurile europene au fost acordate agentiei la care lucra sotia ministrului."Este nevoie de o ancheta a corpului de control a primului-ministru la aceasta agentie. Daca si altii au luat intr-o luna, deci cu o repeziciune fantastica, aprobari pentru fonduri si nu au relatii de astfel de relatii, inseamna ca e o practica buna la aceasta agentie", a spus ministrul.

Inspectorii Agentiei Nationale de Intergritate au sesizat DNA in legatura cu fostul ministru al Muncii Ioan Nelu Botis.

ANI sesizeaza DNA il legatura cu fostul ministru al Muncii, Ioan Botis

ANI a constatat ca Ioan Nelu Botis se afla intr-un conflict de interese, avand in vedere ca sotia acestuia este consilier pe un proiect finantat de Guvern si Uniunea Europeana.

ANI s-a sesizat din oficiu, in urma relatarilor aparute in presa, potrivit carora sotia lui Botis, consilier la un ONG bistritean, ar fi "ajutat" la primirea a aproape 500 de milioane de euro ca fonduri europene nerambursabile, imediat dupa ce sotul ei a fost numit.

Nelu Botis si-a dat demisia din functia de Ministru al Muncii, insa a tinut sa precizeze ca este o problema "morala", ci nu penala.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Ponta coruptie putere, #Ponta coruptie Botis, #Ponta Nelu Botis , #ministrul Muncii
Comentarii